Siliconenhoes iPad mini 4.

Apple komt stilletjes met siliconenhoes voor iPad mini 4

Apple heeft een nieuw product aan het assortiment toegevoegd. Voor de nieuwe iPad mini 4 is er nu een siliconenhoes beschikbaar, die een uitsparing heeft voor de Smart Cover. Maar het betekent wel dat je veel duurder uit bent.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dat Apple weinig aandacht besteedde aan de iPad mini-lijn bleek al tijdens de keynote van afgelopen woensdag. De nieuwe iPad mini 4 werd kort genoemd tijdens het samenvattende gesprekje over de iPad Pro en is qua technische specificaties nagenoeg gelijk aan de iPad Air 2. Wel is de iPad mini 4 18% dunner dan zijn voorganger. Heb je dus nog zo’n handige Smart Case van Apple die je wil gaan gebruiken voor de iPad mini 4, dan kom je bedrogen uit. Apple heeft daarvoor een oplossing, maar dat is wellicht niet zoals je had gehoopt. Om de achterkant te beschermen heeft Apple nu een zogenaamde siliconenhoes voor de iPad mini 4 uitgebracht. Die heeft alleen een merkwaardige opening aan de zijkant. En wil je volledige bescherming van je iPad mini 4, dan ben je maar liefst 114 euro kwijt.

Siliconenhoes iPad mini 4.

Smart Case voor iPad mini 4 geen optie meer
Voor de nieuwe iPad mini 4 heeft Apple wel een nieuwe Smart Cover uitgebracht, waarmee je het scherm met een nepleren flapje kunt beschermen. De bestaande Smart Cover’s zijn dus alleen geschikt voor de iPad mini, iPad mini 2 en iPad mini 3 en niet voor de nieuwe iPad mini 4.

Mocht je voor volledige bescherming willen gaan, dan kon je bij Apple terecht voor de zogenaamde Smart Case. Deze beschermde de voor- en achterkant van de iPad mini. Van deze Smart Case is nu geen versie voor de iPad mini 4 meer aanwezig. In plaats daarvan heeft Apple nu de siliconenhoes voor de iPad mini 4 uitgebracht, waarbij een uitsparing is gemaakt zodat je alsnog een Smart Cover kunt bevestigen.

iPad mini 4 in lavendelkleurige siliconenhoes

iPad mini 4 compleet beschermd voor 114 euro
In feite is de Smart Case nu dus in tweeën gesplitst, waardoor je genoodzaakt bent twee producten bij Apple te kopen. Deze nieuwe siliconenhoes kost bij Apple €69, terwijl de prijs van de Smart Cover nog steeds €45 is. Totaal kom je dan uit op maar liefst €114, wat een flink stuk duurder is dan de €79 die je eerder moest betalen voor de lederen iPad mini Smart Case.

Verschillende materialen
Daar komt ook nog bij dat de siliconenhoes en de Smart Cover van twee verschillende soorten materialen gemaakt is, namelijk siliconen en polyurethaan. Hierdoor matchen de twee accessoires niet erg goed bij elkaar, terwijl de Smart Case volledig gemaakt was van leer.

Je kunt bij de nieuwe hoezen kiezen uit tien verschillende kleuren, zoals het nieuwe lavendel (zie foto) en steengrijs. Of de kleuren door het gebruik op den duur hetzelfde zullen blijven, is echter nog maar de vraag. Voor mensen die graag kekke kleurtjes willen combineren, is de Smart Cover in combinatie met de siliconenhoes wellicht wel een uitvinding.

Verkrijgbaar in de Apple Store
De twee hoezen zijn verkrijgbaar via de Apple Store:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2015, 17:39
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, cover, hoesje, ipad mini 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.