Reacties voor: Apple onderzoekt elektrische schok door iPhone in China

In China is een Chinese ex-stewardess overleden terwijl ze een telefoontje wilde beantwoorden met haar iPhone. De familie spreekt van elektrocutie.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Hoeveel volts gebruiken ze daar wel niet dan? Zo vaak een schok gehad, maar daar ga je echt niet dood aan hoor. En door de iphone lijkt me al helemaal sterk.

  2. Dikke schadevergoeding misschien?

  3. Zeker met een cheap-ass namaak adapter uit hetzelfde China? Die goedkope meuk is niks waard!

  4. Ongetwijfeld een chinese namaak-adapter die niet netgescheiden was. Was het niet in ‘Telefacts Zomer’ dat getoond hebben dat 90% van alles in China gemaakt, het NAMAAK is? ze hebben daar zelfs een namaak Apple Store gehad. De Chinese copymachine staat op volle toeren.

  5. @GuidoH: @Guy: Dat is mijn eerste gedachte ook. Sommige Chinese adapters kun je niet van de echte onderscheiden, totdat je ze openmaakt! Mogelijk is zelfs de “iPhone5” niet orgineel, maar een of andere kopie.

  6. Origineel geplaatst door Alfred
    @GuidoH: @Guy: Dat is mijn eerste gedachte ook. Sommige Chinese adapters kun je niet van de echte onderscheiden, totdat je ze openmaakt! Mogelijk is zelfs de “iPhone5″ niet orgineel, maar een of andere kopie.

    Iphone zal wel origineel zijn! Aangezien apple het onderzoekt… moest apple de iphone als nep hebben gezien was er geen onderzoek…

    Het kan wel dat de iphone gerepareerd is met namaak spullen binnenin en dat zou die schok kunnen geven, oplader kan ook

  7. OF, ze had gewoon pech de ene persoon valt van 10 meter naar beneden en loopt “vrolijk” (verliswaar met pijn) verder, terwijl een ander struikelt en ter plekke dood is.

    iPhone 5 is van metaal, misschien is het voor de overige 99,99% zo’n schok alles behalve schadelijk (laat staan dodelijk) maar misschien had zij gewoon pech, klaar dingen gebeuren eenmaal.

    Ik ben wel benieuwd naar de oorzaak, hopelijk komt Apple mee naar buiten, zal wel moeten met alle heisa eromheen.

  8. Voltages die met opladen gebruikt worden zijn veel te laag om geelectrocuteerd te worden.
    Ik denk dat het een broodje aap is, in ieder geval totaal ongeloofwaardig imo.

  9. @Appie: Het voltage is niet zo boeiend, amperage wel. Een goede opdonder van een condensator kan een hartstilstand veroorzaken, dus het is wel mogelijk.

  10. @joedoekoe: op de apple iPad adapter 0,5 A – uitgangsspanning 5,2 volt
    iPhone 5 adapter 0,15 A

    Amperage is byzonder laag, misschien hadden ze de apple lader vervangen door een hoogspannings adapter met 20 A

  11. Zoals hierboven al herhaaldelijk genoemd vermoed ik ook dat het hier om een niet door Apple gecertificeerde adapter en bijhorende kabel gaat, maar om een of andere factor 20 goedkopere yabbidabbi uitvoering. Blijft erg lullig natuurlijk.

    En natuurlijk dat Apple dit gaat onderzoeken. Want dit soort berichten heeft binnen no-time een extreem negatieve invloed op de consumentenmarkt.

    Als de oorzaak na onderzoek duidelijk is (Apple zal heus niet de enige partij zijn die hier een onderzoek naar start), dan kan dit wel eens een zeer gunstige uitwerking hebben op de verkoop van Apple produkten en door Apple gecertificeerde accessoires in het algemeen ten koste van die duizenden kloontjes (vaak inderdaad aan de oppervlakte niet direct van echt te onderscheiden) die voor een paar cent aangeboden worden.

  12. Geëlektrocuteerd en ontslag genomen. Het zat haar niet mee zeg.

  13. Oplossing/reden: onder de douche(of in bad) c.q. Natte omgeving en dan iPhone opladen en bellen, als je nat bent is een elektrocutie heftiger.

  14. @@rno: Andersom lijkt me…

  15. Het is denk ik lulkoek want het is namelijk zo als er volle spanning op de telefoon komt dan is doe gelijk helemaal van binnen uitgebrand want dan kan er ook niet meer gebeld worden.

    De omvormer wat je in het wandcontact doos stopt komt volledige ampère in bijv in Nederland 16A en dat word in de omvormer omlaag gehaald naar 0,5A
    En meestal als de omvormer kapot is dan krijg je kortsluiting en sprint je aardlek dat hen ik namelijk een keer gehad.

    Maar ik denk dat het hoog waarschijnlijk aan de Chinese producten lig en dat ze geld willen vangen

  16. @Macspertise: dat klop haha

  17. @Marc: Leuk die amperage op de stekker, maar dat zegt niets.
    V=I x R zullen de meesten wel herinneren van natuurkunde.

    220 (volt ) = 0,5 ( ampère ) x 440 ( weerstand )

    Als de stroomsterkte ( volt ) gelijk blijft maar de weerstand door kortsluiting naar ( nagenoeg ) nul daalt, dan is het amperage opeens sky high. En als het apparaat dan niet geaard is, dan heb je een probleem.

  18. @Het.Draakje: Heb het getest, de polen vasthouden en kortsluiting maken. Maar ik kreeg er niets van, eerlijk gezegd voelde ik het geeneens, de adapter werd wel warm maar is geeneens doorgebrand. Leuke test en ik leef nog, was wel leuk geweest als ik de stroom echt had kunnen voelen. Ik denk dat de adapter teveel weerstand heeft om de volle lading stroom die nodig is voor een heftig effect, door te geven.
    Misschien moet ik het nog eens doen maar dan met m’n tong op de polen.
    lmao

  19. Hmm. Lijkt inderdaad onwaarschijnlijk op het eerste gezicht. Ten eerste zijn de zowel voltage als wattage beperkt aan de output van een adapter. Consumenten electronica bevat ook vrijwel altijd een zekering die doorbrandt bij piekspanningen (kortsluiting). Ten tweede gaat het opladen van een accu via gelijkstroom, en dit heeft vergelijkbaar weinig effect op de menselijke fysiologie. Van blootstelling aan gelijkstroom krijg je zelden hartgeleidingsstoornissen, vooral verbrandingen. Zover ik weet zijn er wel enkele gevallen beschreven van elektrocutie door laag voltage accus, maar daarbij was er direct bloedcontact met de electroden (huid heeft namelijk veel weerstand) en ging het stroomcircuit over het hart (via een wond in de ene hand naar de andere). Tevens moet zo’n circuit langere tijd bestaan om het hart in tonische contractie te houden, het zou meteen herstarten bij verbreken van het circuit.
    Dit meisje zal dus wel blootgesteld zijn aan wisselstroom van het net en niet aan de stroom ‘na’ de transformator. Hoe dat kon gebeuren is lastig te bedenken, de combinatie van goedkope adapter + water o.i.d. wellicht.

  20. Als t allemaal geen Apple materiaal was, waarom zou Apple dan hun spullen onderzoeken?

  21. Origineel geplaatst door Marc
    @Het.Draakje: Heb het getest, de polen vasthouden en kortsluiting maken. Maar ik kreeg er niets van, eerlijk gezegd voelde ik het geeneens, de adapter werd wel warm maar is geeneens doorgebrand. Leuke test en ik leef nog, was wel leuk geweest als ik de stroom echt had kunnen voelen. Ik denk dat de adapter teveel weerstand heeft om de volle lading stroom die nodig is voor een heftig effect, door te geven. Misschien moet ik het nog eens doen maar dan met m’n tong op de polen. lmao

    Als je een iPhone 5 oplader tegen je tong houdt ‘proef’ je de stroom net zoals wanneer je een 9V batterij tegen je lip houdt.

    Overigens móet Apple het wel onderzoeken omdat er wordt gezegd dat het materiaal van hen was. In de moderne media gaat dat de hele wereld rond en geen actie ondernemen is dan soms een nog groter schandaal dan erkennen dat je een fout hebt gemaakt. Daarnaast is er een goede kans dat dat laatste niet zal gebeuren als de schuld bij een ander onderwerp of een medische aandoening van het slachtoffer kan worden gelegd. Door mee te werken aan dit onderzoek maken ze zelf natuurlijk ook meer kans om aan te tonen dat hun apparatuur niet de boosdoener was 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.