Apple onderzoekt elektrische schok door iPhone in China

In China is een Chinese ex-stewardess overleden terwijl ze een telefoontje wilde beantwoorden met haar iPhone. De familie spreekt van elektrocutie.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-opladerIn China is een 23-jarige vrouw om het leven gekomen terwijl ze een telefoongesprek voerde met een iPhone 5. De familie van het slachtoffer meent dat de iPhone ook daadwerkelijk de doodsoorzaak is. Ze beweren dat de Chinese Ma Ailun is overleden door elektrocutie. Toen de vrouw het telefoontje wilde beantwoorden, was haar telefoon aan het opladen. Volgens haar vader had ze littekens die op de gevolgen van elektrocutie leken. De politie bevestigde dat elektrocutie inderdaad de doodsoorzaak was, maar wilde niet zeggen of dat met de iPhone had te maken. Het vermeende voorval deed zich voor in de autonome regio Sinkiang (Xinjiang), waar de Oeigoeren leven.

Op het sociale netwerk Sina Weibo, een soort Twitter voor Chinezen, is het voorval een veel besproken onderwerp. De zus van het slachtoffer heeft op het sociale netwerk haar twijfels geuit over de betrouwbaarheid van de iPhone. “Ik hoop dat Apple ons uitleg kan geven. Ik hoop dat niemand van jullie de iPhone zal gebruiken als hij aan het opladen is”, meldt ze online. Het bericht is vaak gedeeld en van opmerkingen voorzien. Ma Ailun was een stewardess bij China Southern Airlines en had onlangs ontslag genomen. Apple heeft in een reactie laten weten de dood van Ma Ailun zeer te betreuren en het voorval te onderzoeken.

Update 19 juni: Het was al te verwachten: opnieuw is er melding van een ‘elektrocutie’ vanuit China. Het zou gaan om een iPhone 4 waarbij een namaakoplader was gebruikt. Omdat het een heel ander product is (iPhone 5 versus iPhone 4) gaan we er voorlopig vanuit dat het geen productiefout in een bepaalde serie iPhones is, maar dat de elektrische schokken zijn veroorzaakt door ondeugdelijke adapters.

chinese stewardess

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 10:10
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.