‘Apple neemt in hoog tempo nieuwe medewerkers aan voor iWatch’

Apple is fanatiek nieuwe medewerkers aan het inhuren voor de ontwikkeling van de iWatch. Dat beweert de Financial Times.

iwatch horlogeDe Financial Times schrijft dat Apple in hoog tempo medewerkers aan het inhuren is voor iWatch. De krant zou gesprekken hebben gevoerd met mensen die op de hoogte zijn van Apple’s plannen. Ze denken dat het aannemen van nieuwe medewerkers wijst op een introductie van de iWatch in de loop van 2014. Analist Ming-Chi Kuo sprak ook al over een introductie van de iWatch in 2014. Niet alleen het ontwikkelen van de hardware kost veel werk, maar iOS moet ook behoorlijk worden aangepast om het geschikt te maken voor de Apple iWatch.

Een andere factor is dat de markt voor wearables nog niet volwassen is en dat massaproductie van de iWatch daarom beter nog even kan wachten. Maar dat is pure speculatie, want niemand weet nog hoe de iWatch eruit komt te zien en hoe het samenwerkt met Apple’s bestaande platformen iOS en OS X. Makers van iWatch-concepten denken dat het een apparaat wordt met apps, die mogelijk op iOS draait en voorzien is van gebogen glas. Een patentaanvraag van begin deze maand toonde een ontwerp voor flexibele batterijen, die mogelijk voor de iWatch zijn bedoeld. Een ander ‘bewijs’ is dat Apple de CEO van modehuis Saint Laurent in dienst heeft genomen, wat zou wijzen op een draagbaar modeproduct.

Bloomberg beweerde begin februari dat Apple meer dan 100 engineers had ingeschakeld om de iWatch te ontwikkelen. Volgens de Financial Times is de groep wat kleiner: het zou gaan om enkele tientallen medewerkers die specifiek aan de ontwikkeling van de iWatch werken. Bloomberg beweerde destijds dat de iWatch over een maand of negen op de markt zou verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2013, 7:03
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen horloge, iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.