ACM heeft geen bezwaar tegen overname iCentre

ACM ziet geen bezwaar tegen een overname van iCentre door BAS Groep. In een melding laten ze weten dat er geen vergunning is vereist.

iCentre SpotlightDe Autoriteit Consument en Markt ziet geen bezwaar in een overname van iCentre door BAS Groep. Op de website van ACM is te lezen dat er geen vergunning is vereist. Wie het daar niet mee eens is heeft zes weken de tijd om bezwaar te maken. De mededeling luidt:

Op 11 juli 2013 heeft de ACM besloten dat voor de overname van activa en passiva van iCentre Group B.V. door B.A.S. Group Holding B.V. geen vergunning is vereist.


In een apart PDF-document is te lezen dat het besluit op 10 juli is genomen en op dezelfde datum aan de partijen bekend is gemaakt.

De overname was op 19 juni al definitief, maar er moest nog wel onderzoek door ACM worden gedaan. Deze instantie zou in het kader van de Mededingingswet toetsen of de overname doorgang kan vinden. Een vergunning is echter niet nodig.

Het faillissement van iCentre werd op 18 juni uitgesproken. Een week eerder gingen er al geruchten. Van de 34 winkels werden de meeste overgenomen door BAS Groep, andere vestigingen zoals in de Bijenkorf Amsterdam/Rotterdam en aan de Raadhuisstraat in Amsterdam, moesten verdwijnen.

Het plotselinge faillissement van iCentre heeft geleid tot diverse speculaties. In 2012 had iCentre nog geld genoeg om iAm Store (voorheen MacHouse en HTR) over te nemen en was er ook voldoende geld om een aantal filialen flink op te knappen. Al sinds 2008 werd gewerkt aan een groeistrategie en het directieteam was in 2011 versterkt met een algemeen directeur voor iCentre Nederland en nieuwe operationeel directeur. DGA Wouter Schortinghuis zou zich als CEO gaan richten op verdere groei van iCentre in Europa. De eigenaren gaven zichzelf in 2012 een dividenduitkering van 5 miljoen euro en in november 2012 werd het 34e filiaal geopend aan de Nassaulaan in Bussum. Kortom: alles leek voorspoedig te gaan, maar in het voorjaar van 2013 kwam vrij plotseling de klad erin. Als reden voor surseance noemde iCentre de fors teruggelopen omzet: die was in de eerste vijf maanden van 2013 veel lager dan in dezelfde periode in 2012. Toegenomen concurrentie en dalende marges speelden het bedrijf ook parten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2013, 11:16
Categorie Apple
Onderwerpen icentre, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.