‘Apple neemt honderden medewerkers aan voor nieuwe producten’

Apple neemt honderden nieuwe medewerkers aan in Azië, om zich voor te bereiden op nieuwe productcategorieën zoals de iWatch.

iwatchS-on-wristApple neemt in China en Taiwan honderden ingenieurs en productiemanagers aan die hiervoor onder andere werkten bij HTC. Met deze nieuwe medewerkers hoopt Apple de ontwikkeling van nieuwe producten aanzienlijk te versnellen. Daarnaast zorgt het personeel ervoor dat Apple meer producten in één jaar kan aanbieden. Met geruchten over een iWatch, een nieuwe Apple TV en ooit ook een Apple-televisie, lijkt deze uitbreiding in Azië dan ook broodnodig.

De productie van het overgrote merendeel van Apple-producten vindt plaats in Azië, in samenwerking met fabrikanten zoals Foxconn. Afgelopen jaar leek Apple’s productienetwerk afgestemd op een aantal vaste producten: Macs, iPhones, iPads, iPods, Apple TV’s en accessoires. Daarbij kregen de iPod en Apple TV geen nieuwe versies.

In 2014 lijken er plannen te zijn voor de jaarlijkse nieuwe iPhones, iPads en mogelijk Macs, met daarnaast een iWatch en een nieuwe Apple TV. Het lijkt er daarom op dat Apple’s honderden nieuwe medewerkers zijn aangenomen om deze producten te ondersteunen. Het personeel kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld meer iDevices per jaar aan te nemen, al zijn er geen geruchten die hier op wijzen. Sony’s Europese president Pierre Perron zei onlangs nog tegen The Inquirer dat Apple kansen mist door de iPhone maar eens per jaar te verbeteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 13:24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, iwatch, wall street journal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.