Gratis todo-apps Swipes en Finish vernieuwd

De lekker simpele en tijd besparende todo-apps Swipes en Finish voor iPhone zijn gratis te downloaden en bieden extra functies voor weinig.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Swipes Finish iPhone uitstellenGeen tijdrovend geklooi, maar snel taken afvinken. Finish en Swipes zijn twee todo-apps die er specifiek op zijn gericht. Het zijn applicaties die je niet vermoeien met een veelvoud aan verplichte velden om in te vullen, maar juist snel een taak laten invoeren. Allebei zijn ze dit weekeinde voorzien van stevige updates. Daardoor is Finish voortaan ook gratis te downloaden en kan je Swipes ook gebruiken in een zakelijk witte kleur.

Swipes ziet het licht

Het is de eerste keer dat je in Swipes kan ontsnappen uit de donkergrijze achtergrond met groene tinten. Het nieuwe light thema is wit met gele tinten en een veel prettigere omgeving om in te werken. De basis van de app is nog steeds lekker eenvoudig. Je hebt drie pagina’s voor taken, waarvan de centrale de belangrijkste. Daar staan al je prangende todo’s onder elkaar. Veeg een taak naar rechts: je vinkt hem af en hij staat bij de voltooide taken op de rechter pagina. Veeg een taak naar links: je zet een timer voor een later moment en hij staat bij de taken voor later op de linker pagina. In een pop-up menu dat wel heel erg doet denken aan Mailbox, kies je het dagdeel en met een lange druk ook het tijdstip.

Swipes afvinken taak Swipes uitstellen taak

Swipes versie 1.2 vernieuwt verder dat je taken ook zonder te betalen kan delen per e-mail en biedt nu herinneringen op basis van je locatie. Dat is een betaalde functie voor Swipes Plus, het in-app abonnement waarbij je voor 8,99 euro per jaar ook directe synchronisatie krijgt en je takenlijst ook kan benaderen op het web.

Downloaden: Swipes (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Finish voortaan gratis

De concurrerende applicatie Finish is naar een soortgelijk verdienmodel opgeschoven. De app kostte voorheen 89 cent, maar is voortaan gratis te downloaden met een in-app aankoop van 89 cent om hem volledig te gebruiken. Betaal je dat bedrag, dan kan je meer dan tien taken toevoegen en zet je ze snel op gerichte deadlines. Eigenlijk is de gratis download dus een soort demo van de app geworden. Je wil de optie Finish More al snel hebben.

Finish iPhone taken op rij Finish datum prikken iPhone

Finish heeft een slimme indeling die we nog niet hebben gezien in andere todo-apps. De applicatie laat je zelf instellen hoeveel dagen voor jou taken op korte termijn, middellange termijn en lange termijn zijn. Dat is de onderverdeling in het hoofdmenu van de app. Na het maken van een taak geef je de deadline in en sorteert Finish hem automatisch in de juiste termijn. Naarmate de tijd verstrijkt, zie je vanzelf dat een taak die ooit voor lange termijn bedoeld was, nu echt wel op korte termijn moet worden afgerond. Ook Finish werkt met eenvoudige veegbewegingen – won ook een Apple design award in 2013 – en heeft bovendien een paar slimme trucjes. Zo kan je met een lange druk op de plus bijvoorbeeld een taak voor later die dag invoeren, zodat je de kalender kan overslaan.

Downloaden: Finish. (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:08
Onderwerp todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.