iculture-peilt
iCulture Peilt
apple-music-itunes-12-3

‘Helft Apple Music-gebruikers heeft abonnement stopgezet’ – en jij? (update)

De helft van alle Apple Music-klanten heeft zijn of haar abonnement alweer stopgezet. We zijn benieuwd: wie van jullie gebruikt Apple Music op dit moment nog?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-music-itunes-12-2Meer dan de helft van alle Apple Music-gebruikers heeft zijn of haar abonnement alweer stopgezet. Dit blijkt uit een onderzoek van MusicWatch. Het lijkt er op dat een flink aantal mensen alweer bij Apple Music is afgehaakt. Dat is vrij snel: de proefperiode voor Apple’s muziekdienst loopt officieel nog anderhalve maand. Hoeveel iCulture-lezers hebben er inmiddels eigenlijk hun abonnement stopgezet?

Update 22:00 uur: Apple heeft gereageerd op het onderzoek. Volgens Apple heeft slechts 21% van de Apple Music-gebruikers hun abonnement opgezegd.

Apple Music werd eind juni geïntroduceerd, waarbij meteen een gratis proefperiode van drie maanden werd aangeboden. Omdat Apple Music in de Muziek-app van iOS 8.4 zit verwerkt, wist Apple meteen een fors aantal abonnees te werven. Maar liefst 11 miljoen mensen namen een abonnement. Dat wil zeggen: een proefabonnement. Omdat er nog geen drie maanden zijn verstreken, hebben geen van deze mensen voor Apple Music moeten betalen. We weten rond het einde van september en het begin van oktober pas hoeveel betaalde abonnees bij Apple Music blijven hangen.

Het recente onderzoek van MusicWatch biedt echter geen hoopvol beeld voor Apple Music. De onderzoekers spraken met 5.000 Amerikaanse Apple Music-abonnees, waarvan 61 procent zijn abonnement nu alvast heeft stopgezet. Dat hoeft overigens niet te wijzen op een extreme daling in abonnees. Want hoewel die 61 procent het abonnement heeft stopgezet, zegt 64 procent dat ze na de proefperiode wel voor Apple Music willen betalen. Een flinke overlap met de mensen die het abonnement hebben gestaakt. We vermoeden dat een aantal abonnees de automatisch vernieuwen-functie heeft uitgeschakeld, zodat ze niet onaangenaam worden verrast aan het einde van de proefperiode.

Volgens het onderzoek luistert slechts 30 procent van de Apple Music-gebruikers naar het online radiostation Beats 1. Zo’n 27 procent maakt gebruik van het sociale muzieknetwerk Connect.

Heb jij Apple Music stopgezet?

MusicWatch sprak met Amerikaanse Apple Music-gebruikers. Wij zijn daarom benieuwd hoeveel Nederlandse gebruikers er inmiddels zijn afgehaakt. Of nog specifieker: hoeveel iCulture-lezers hebben hun abonnement op Apple Music stopgezet? We horen het maar al te graag via onderstaande poll en in de reacties.


Poll niet zichtbaar? Via deze link wel!

Wil je Apple Music stopzetten, maar weet je niet hoe dit moet? We leggen in een tip haarfijn uit hoe je een Apple Music-abonnement kunt opzeggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2015, 15:59
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple music, iculture peilt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.