Reacties voor: Apple Music heeft 6,5 miljoen betalende gebruikers

CEO Tim Cook spreekt openhartig over het aantal Apple Music-abonnees in een interview met de Wall Street Journal. Van de vijftien miljoen gebruikers van de muziekdienst, hebben 6,5 miljoen een betaald lidmaatschap afgesloten.
Lars Paymans -

Reacties: 20 reacties

  1. Jammer dat het altijd meteen in de wedstrijdsfeer wordt getrokken. En 8,5 miljoen testende (gratis proefperiode) gebruikers wil niet automatisch zeggen dat deze ook meteen potentieel betalende gebruikers worden zoals in het artikel gemakshalve wordt aangenomen door ze bij de huidige 6.5 miljoen betalende gebruikers op te tellen. Het blijft mijns inziens trekken aan een dood paard, hoe mooi Tim Cook het ook voor probeert te spiegelen… We’ll see!

  2. Apple heeft de kans ook gewoon gemist. Ze zagen het potentieel van streamen alleen toen de verkoopcijfers van de iTunes Store flink achteruit waren gelopen en Spotify intussen de nieuwe smaakmaker van online-muziek was geworden. In plaats van vooruit te streven was men zelfvoldaan. Apple Music is voor mij als Microsoft Zune: je kunt er weliswaar muziek mee luisteren, maar de naamsbekendheid en populariteit van de marktleider zullen zij waarschijnlijk nooit meer inhalen. Het zou mij interesseren wat Apple niet al aan reclame heeft uitgegeven om dit te promoten ten opzichte van Spotify.

  3. @Knarf: En dan is iCulture.nl nog vrij mild, de ‘objectief journalistieke’ NOS weet te melden “Apple Music nog geen groot gevaar voor concurrentie”, en dat “nog geen één procent van de iOS gebruikers een betaald abonnement heeft” 😂

    Grappig hoe verschillend je precies dezelfde informatie kunt brengen 😏

  4. Ik heb ook de eerste 3 maanden trial gebruikt en automatisch verlengen uitgezet. Ik was wel tevreden van Apple Music maar gezien in het gezin Spotify wordt gebruikt was ik nog even aan het twijfelen. De dag dat de trial verlopen was verdween alle Muziek uit mijn iTunes library op Mac, iPhone en iPad. Weet iemand of die muziek terug komt als je opnieuw subscribed? Dit lijkt me toch een beetje dom dat ie alles verwijderd als je even niet betaald? Bij Spotify/Deezer blijft je library gewoon staan maar dan heb je uiteraard beperkte afspeel mogelijkheden.

  5. Was ook alles kwijt na betaling is alles weer terug, moet alleen de nummers weer opnieuw offline beschikbaar maken.

  6. Origineel geplaatst door Adri
    Was ook alles kwijt na betaling is alles weer terug, moet alleen de nummers weer opnieuw offline beschikbaar maken.

    Bedankt voor het antwoord, precies wat ik wilde weten 🙂

  7. Sinds ‘Apple Music’ moet ik E 25 per jaar betalen, wil ik de muziek die ik op mijn laptop heb, ook op ipad en iphone kunnen horen. Voorheen kon je synchroniseren via icloud en dat kostte niets extra. Ik wil geen stream abonnement en zoek nu andere manieren om muziek op mijn devices te krijgen.
    Het lijkt me allemaal net iets teveel op ‘Ken ik effe vangen?’.

  8. ja dan moet je weer inloggen en app music bibliotheek aanzetten en je hebt ze weer

  9. @Johan: Hoe bedoel je? Ik hoef geen cent extra te betalen om de muziek te beluisteren op zowel mijn iMac, Macbook, iPhone en iPad?

  10. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Knarf: En dan is iCulture.nl nog vrij mild, de ‘objectief journalistieke’ NOS weet te melden “Apple Music nog geen groot gevaar voor concurrentie”, en dat “nog geen één procent van de iOS gebruikers een betaald abonnement heeft” 😂
    Grappig hoe verschillend je precies dezelfde informatie kunt brengen 😏

    Nog geen 0,5% van de Android gebruikers gebruikt één van de andere betalende diensten. Even logisch redenerend dat er ook een hoop iOS gebruikers bij andere diensten betalen en er een hoop meer Android gebruikers zijn ten opzichte van iOS.

  11. @MLVC: Ik denk dat Johan de iCloudbibliotheek bedoelt. Deze kan ik namelijk ook niet meer aanzetten zonder Apple Music aan te zetten… Nu moet ik mn iPhone weer aan iTunes hangen om te syncen. Hoe werkt dit bij jou dan?

  12. Ben heel blij dat die proefperiode voorbij is en dat ik nu verder verschoond ben van Apple-music: het gooide continu mijn itunes(match) bibliotheek door de war en vaak was uploaden onmogelijk. De laatste weken geen problemen meer.

  13. Grappig hoe ze apple music altijd vergelijken met spotify die al jaren bestaat. Geef apple de tijd. Ik blijf het gebruiken. Zit lekker ingewerkt in mijn iphone, geen extra app te downloaden,…
    Vind het veel mooier ui dan spotify en vind er ook alles terug wat ik zoek. En daarbij is het nog goedkoper dan spotify voor grote gezinnen… 🙂

  14. Iemand een idee waarom ik in albums grijze nummer hebt staan? Op internet geven ze aan dat dit nummers zijn waar geen rechten voor zijn. Heel vervelend en daarom ook niet verlengd.

  15. @karsten: Je hebt gelijk. Bedankt voor de tip. Bij opnieuw inloggen verscheen de popup ‘uw icloud-sessie is verlopen’. Dat was te verhelpen.

  16. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Knarf: En dan is iCulture.nl nog vrij mild, de ‘objectief journalistieke’ NOS weet te melden “Apple Music nog geen groot gevaar voor concurrentie”, en dat “nog geen één procent van de iOS gebruikers een betaald abonnement heeft” 😂

    Grappig hoe verschillend je precies dezelfde informatie kunt brengen 😏

    Dit vind ik verre van ‘grappig’. Het is dieptriest hoe ‘de media’ (in de ruimste zin van het woord) mensen al dan niet bewust op het verkeerde been (kunnen) zetten. Geldt trouwens niet alleen voor dit Apple toestandje, maar voor talloze zaken.

  17. Niks is beter dan old school alle mp3s lokaal te hebben.

  18. Origineel geplaatst door stekke
    Niks is beter dan old school alle mp3s lokaal te hebben.

    Ik weet wel wat beters hoor: alles lokaal in ALAC 😉

  19. Wat ook handig werkt naast streaming muziekdiensten om je eigen muziek (MP3, WAV, Flac, etc.) altijd en overal online af te kunnen spelen is de app Cloudbeats te gebruiken. Ik heb mijn muziek verdeeld over de clouddiensten Google Drive, OneDrive en Dropbox (zo heb je gratis online aardig wat GB’s ter beschikking). Met Cloudbeats heb je een volwassen musicplayer op je iDevice en altijd je eigen muziek voorhanden. Uploaden kost even wat tijd, maar daarna geen ‘gezeik’ of inmenging meer door diensten van Apple en ‘les autres’. Ik zeg: ideaal!

  20. @Knarf: Klinkt goed… Ondersteunt die ook ALAC? Heb mijn eigen muziekverzameling helemaal in dat formaat en niet zoveel zin om alles naar FLAC te converteren…

    Maar heb het ook helemaal gehad met de standaard muziek app. Had al een tijd geen klachten meer erover gelezen, was die daardoor vergeten en zodoende nu zo dom geweest ook mijn iPad met complete muziekverzameling naar 9.1 te updaten.

    Om erachter te komen dat die stupide bug die spontaan albumcovers verwijdert er nog steeds inzit. Tig covers kwijt, wordt weer een ‘leuk’ klusje om dat weer goed te krijgen 😭 Spijt!!

    Maar als ik er dan toch tijd aan kwijt ben, ben ik ook wel ervoor in om die te besteden aan een switch naar een andere player waarmee je dat soort gezeik (idd ‘t enige juiste woord op juiste plaats 😕) niet hebt…

    Wat voor … ontwikkelaars laten ze in hemelsnaam aan Apple Music en iTunes werken? Wat een stelletje broddelaars! 😡 Dacht even dat de gênantste bugs met 9.1 eindelijk opgelost waren, maar dat was kennelijk grenzeloos naïef van me 😳 En dan die f…ing UI, zorgvuldig ontdaan van alle intuïtiviteit die ooit zo vanzelfsprekend was bij Apple 😢

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.