Apple Music heeft 11 miljoen gebruikers

Apple Music heeft na een maand maar liefst elf miljoen gebruikers, aldus Apple-topman Eddy Cue. Maar hoeveel van deze abonnees gaan na de proefperiode betalen?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-music-beats-radio-op-iphoneApple Music is iets meer dan een maand beschikbaar, maar heeft nu al elf miljoen gebruikers. Dit vertelde Apple-topman Eddy Cue in een interview met USA Today. Deze elf miljoen mensen maken gebruik van Apple’s driemaandelijkse proefperiode. Volgens Cue hebben twee miljoen van deze gebruikers een familie-abonnement afgesloten, waardoor ze 15 dollar per maand na de proefperiode betalen.


Analisten dachten al dat Apple Music rond de tien miljoen gebruikers had – maar nu heeft Eddy Cue het exacte aantal zelf bevestigd. De Apple-topman zegt “thrilled” te zijn met het huidige aantal gebruikers. Ter vergelijking: Spotify heeft op het moment 20 miljoen betaalde abonnees.

Lees ook: Dossier Apple Music

Het moment van de waarheid voor Apple Music is pas in oktober: dan verloopt de proefperiode van de eerste abonnees, die dan moeten besluiten of ze voor de dienst gaan betalen. Op het moment kan iedereen de muziekdienst nog gratis gebruiken. Apple Music kost Apple hierdoor alleen maar geld: hoewel niemand abonnementskosten betaalt, betaalt Apple de muzikanten op Apple Music wel gewoon.

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 augustus 2015 om 15:42
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.