Apple-Maps-Vehicle

Apple Maps-auto’s rukken op in Europa

De Apple Maps-auto's zijn op steeds meer plekken te zien. Na Ierland en Verenigd Koninkrijk gaat Apple Europa in, te beginnen met Frankrijk en Zweden.

Apple komt naar je toe deze zomer! Eerst reden ze alleen in de VS rond, maar sinds een paar weken zijn ze ook in Europa te zien: de Apple Maps-auto’s. Apple heeft nu officieel bekendgemaakt dat Frankrijk en Zweden als volgende op de lijst staan om in kaart te worden gebracht. Ook in Ierland en het Verenigd Koninkrijk kun je ondertussen de minibusjes zien rijden. Ze zijn niet moeilijk te spotten: er staat namelijk een tekst ‘Apple Maps’ op het achterraampje.

Apple-Maps-Vehicle

Afgelopen juni bevestigde Apple officieel dat ze bezig zijn om kaartgegevens te verzamelen voor Apple Maps. De minibusjes maken foto’s van winkels en bedrijven in grote stedelijke gebieden, zodat Apple niet langer afhankelijk is van data van externe partijen zoals Yelp. Alle informatie zal vrijwel zeker worden gebruikt in een Google Street View-concurrent.

Apple heeft een lijst gepubliceerd van regio’s waar ze momenteel kaartmateriaal aan het maken zijn. Het gaat om meerdere gebieden in de VS, Frankrijk, Ierland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, die in de maand augustus in kaart worden gebracht. In de VS zijn de grijze busjes onlangs gesignaleerd in Colorado, Idaho, Indiana, Kentucky, Maryland, Minnesota, Mississippi, New Mexico, Ohio, Oregon, Pennsylvania, South Dakota en Wyoming. In augustus zal Apple de nog niet goed in kaart gebrachte delen van Californië, Florida, Louisiana, Massachusetts, Michigan, Missouri, New York, Tennessee, Texas, Utah en Washington gaan bezoeken.

Op een speciale pagina bij Apple kun je precies zien wanneer de Apple Maps-auto’s in jouw stad langskomen. Nederland en België staan voorlopig nog niet op de planning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2015, 14:25
Categorie Apple
Onderwerp apple maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.