Carpool Karaoke met Tim Cook.

Gerucht: ‘Apple wil in maart 2019 beginnen met eigen tv-dienst’

Volgens de New York Times wil Apple in maart 2019 beginnen met een eigen tv-dienst. Er zijn nu meerdere projecten voor tv-shows in ontwikkeling en met 40 medewerkers wordt er flink aangestuurd op drama- en kinderseries, maar ook tv-shows die zijn afgestemd op Europa en Zuid-Amerika.

Regelmatig kun je op iCulture lezen over alweer een nieuwe tv-show van Apple. Het komende aanbod is inmiddels zo groot dat we er een aparte lijst voor hebben aangelegd. Na Planet of the Apps en Carpool Karaoke lijkt er een beetje sprake van stilte voor de storm, maar volgens de NYT gaat Apple rond de zomer van volgend jaar helemaal los. Misschien al in maart 2019.

Apple Worldwide Video

Apple’s Worldwide Video-divisie telt ondertussen 40 mensen, die bezig zijn met het samenstellen van de programmering en het aankopen van shows. Het moet een divers aanbod worden voor een brede doelgroep, met één overkoepelende eigenschap: alles is geschikt voor het hele gezin. Geweld en seks zijn onderwerpen die Apple liever schuwt.

Maart 2019 lijkt nu nog ver weg, maar voor tv-programmering is het prima te doen. De programmamakers hebben nu nog ongeveer een jaar om series op te nemen en dat neemt in het begin altijd wat meer tijd in beslag. Er wordt vaak nog gesleuteld aan het script en aan de bezetting. Sommige producties, zoals die met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston, hebben nog niet eens een script.

Opbieden tegen Netflix
Aanvankelijk waren er geruchten dat Apple een budget had van 1 miljard dollar, maar volgens schattingen van NYT gaan ze makkelijk over dat budget heen. Vooral omdat Apple voor sommige shows moet opbieden tegen Netflix. Ondertussen zijn ook Facebook en YouTube aan het shoppen voor eigen series, maar met een veel kleiner budget.

Apple wil dat de shows die op de eigen tv-dienst te zien zijn vrolijk en optimisch van aard zijn. Eerder werden fragmenten uit Carpool Karaoke geknipt vanwege iets te grof taalgebruik en ook bij de eigen radiozender Beats 1 zijn alleen de gekuiste versies van rapnummers te horen. Lees alles over de Apple-shows in onderstaande round-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2018, 13:22
Bron Bron New York Times
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen apple shows, tv-series
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.