Zakelijke Rekening

ABN AMRO-app werkt nu met Face ID

Goed nieuws voor mensen met een ABN AMRO-rekening: je kunt nu op de iPhone X inloggen met je gezicht, dankzij de nieuw toegevoegde ondersteuning van Face ID.

ABN AMRO met Face ID

ABN AMRO heeft vandaag een update van de app uitgebracht die ondersteuning biedt voor Face ID. Bezitters van een iPhone X kunnen nu inloggen en geld overboeken met een gezichtsscan. Eigenlijk had de app al veel eerder ondersteuning kunnen bieden voor functies die eerder Touch ID vereisten, maar de bank besloot om Face ID aanvankelijk uit te schakelen. Waarschijnlijk wilde ABN eerst bezig gaan met testen, om zeker te weten dat het veilig was. Inmiddels durft de bank het aan, maar het werkt alleen met rekeningen waaraan één gebruiker is gekoppeld zoals bij veel zakelijke rekeningen.

“Eindelijk” noemt ABN de ondersteuning van Face ID in de App Store-omschrijving. Verder kun je in de app nu ook de gegevens van je hypotheek bekijken en zijn er enkele functionele verbeteringen en bugfixes doorgevoerd.

Face ID ondersteuning in apps zoals ABN AMRO, Rabobank en 1Password.

Eerder zochten we uit wat appontwikkelaars moeten doen om te zorgen dat Face ID in hun apps wordt ondersteund. Daarbij bleek dat het voor ontwikkelaars eigenlijk maar een kleine aanpassing betekende. ABN en Rabobank zagen af van aanvankelijke ondersteuning, ING voerde het sneller in. ABN AMRO en Touch ID werkt sinds december 2016. Ook daar nam de bank wat extra tijd om de functie toe te voegen aan de app.

Met dank aan tipgevers Tim en Daan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2018, 12:56
Categorie Apps
Onderwerpen abn amro, bank, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.