Lightning EarPods voor de iPhone 7?

Foto’s tonen Apple’s Lightning EarPods voor de iPhone 7 (update)

Op een foto zouden de nieuwe EarPods van Apple te zien zijn die met de iPhone 7 verpakt worden. Omdat de iPhone 7 de traditionele koptelefoonaansluiting schrapt, hebben deze oortjes een Lightning-aansluiting. Later bleek dat het om Photoshop ging.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Terwijl we reikhalzend uitkijken naar het Apple-event van vanavond, duikt er ineens een setje EarPods op dat niet voor de iPhone SE maar de iPhone 7 bedoeld lijkt te zijn. Naar verluidt krijgt de iPhone 7 namelijk geen traditionele koptelefoonaansluiting meer, maar moet je de oortjes met de Lightningpoort verbinden.

Update 13:35: We hielden al een flinke slag om de arm, maar het gaat bij onderstaande foto inderdaad om een hoax, die afkomstig is van @Onleaks op Twitter. Met Photoshop is een Lightningkabel aan een setje Apple EarPods gekoppeld. Dit deed OnLeaks in een gesprek met een volger, juist om te bewijzen hoe gemakkelijk het is om dit soort nep-plaatjes te maken. Er is nog steeds een kans dat Apple Lightning EarPods bundelt met de iPhone 7, maar het zijn in ieder geval niet degene die je op onderstaande foto ziet.

Origineel artikel:De foto van deze vernieuwde Apple EarPods verscheen vandaag op het Chinese PC Home. Zij stellen dat het hier om de nieuwe Lightning Apple EarPods gaat, die samen met de iPhone 7 verpakt worden. In tegenstelling tot eerdere geruchten gaat het hier dus niet om draadloze oordopjes.

Lightning EarPods voor de iPhone 7?

Lightning EarPods op gelekte foto te zien

Als we de gelekte foto bekijken, is de Lightning-aansluiting ook meteen het enige uiterlijke verschil. Zowel de afstandsbediening als de oortelefoontjes zelf zien er identiek uit aan de EarPods die nu in de winkels liggen. Omdat het om een gelekte foto gaat, is de geloofwaardigheid van de foto lastig te controleren.

Dat de foto uitgerekend vandaag verschijnt is natuurlijk opvallend. Vanavond staat er immers een Apple-event op de planning, al is de kans klein dat deze oortelefoon daar getoond gaat worden. Vanavond staan namelijk de 4-inch iPhone SE centraal en een kleinere iPad Pro, twee apparaten die gewoon nog een 3,5mm-aansluiting hebben. Zou Apple deze nieuwe EarPods al gaan verkopen voordat de iPhone 7 in de winkels ligt?

iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting

Verschillende geruchten duiden erop dat Apple de 3,5mm koptelefoonaansluiting weglaat bij de iPhone 7. Gebruikers zijn hierdoor dus aangewezen op Bluetooth oortelefoons, of een setje oortjes die je met een kabel aan de Lightningpoort kunt koppelen. In het verleden verscheen er al een Lightning headset van Philips, waar we een uitgebreide review over geschreven hebben.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 21 maart: Het gaat om een hoax, de Earpods zijn met Photoshop gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2016, 13:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp earpods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.