Apple kondigt iTunes U aan voor universiteiten

Apple is gestart met iTunes U, een nieuwe dienst binnen de iTunes Store waarbij mensen studiemateriaal, hoorcolleges, demonstraties en ander educatief materiaal via iTunes naar hun iPod kunnen kopiëren. Toch lijkt het een vreemde eend in de verder vooral op entertainment gerichte muziekwinkel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTunes U voor UniversityVandaag kondigde Apple niet alleen aan dat DRM-vrije muziek wereldwijd beschikbaar komt, maar ze kondigden ook een rare nieuwe dienst aan: iTunes U. De U staat voor Unprotected, Unlimited, Unfair? Nee, voor University. Wat zijn ze in hemelsnaam van plan?

De iTunes Store kennen we als muziekwinkel. Later kwamen er ook tv-programma’s, muziekvideo’s, podcasts en games bij en in de toekomst gaat dat nog een stap verder. Je kunt straks software voor je iPhone en misschien zelfs voor je Mac of Windows-pc aanschaffen via de online winkel van Apple. Het wordt wat druk in de iTunes Store, maar het zijn wel producten die bij elkaar aansluiten.

Daarom wekt de vandaag aangekondigde dienst iTunes U wat verwondering: iTunes U wordt een nieuw gedeelte in de iTunes Store waar je gratis informatie van toonaangevende Amerikaanse universiteiten kunt vinden. Denk daarbij aan hoorcolleges, taallessen, laboratoriumproeven, sportevenementen en campusrondleidingen. De universiteiten die zijn opgenomen, zijn niet de minste: Stanford University, UC Berkeley, Duke University en MIT.

Waarom doen ze dit? Volgens Eddy Cue, vicepresident iTunes bij Apple heeft iedereen nu gemakkelijk toegang tot studiemateriaal. Je kunt de informatie opvragen en met een klik naar je iPod overzetten. Eigenlijk past het in een ontwikkeling van de afgelopen paar jaar, waarbij universiteiten steeds meer studiemateriaal online beschikbaar stellen. Slim bedacht om dit nu via de iTunes Store te doen, want daarmee bereiken ze wel een interessante doelgroep.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 17:46
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, onderwijs, universiteit

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.