Vanaf nu wereldwijd DRM-vrije muziek in iTunes

Vanaf nu, ook in Nederland: DRM-vrije muziek in iTunes. Met iTunes Plus krijg je muziek in 256 kbps AAC, zonder beperkingen en voor 1,29 euro per nummer.

itunes drm vrijWe dachten dat Apple de DRM-vrije muziek van EMI eerst alleen in de VS beschikbaar zou stellen. Maar de nummers in het nieuwe iTunes Plus-formaat zijn vanaf nu wereldwijd beschikbaar: in een veel hogere kwaliteit van 256 kbps in AAC-codering. De muzieknummers kosten 1,29 per stuk.

Volgens Apple is de geluidskwaliteit nauwelijks te onderscheiden van de oorspronkelijke opname. De iTunes Plus-collectie bestaat uit albums van artiesten zoals Coldplay, The Rolling Stones, Norah Jones, Frank Sinatra, Joss Stone, Pink Floyd, John Coltrane en meer dan tien klassieke Paul McCartney-albums die voor het eerst verkrijgbaar zijn via iTunes.

De complete catalogus van iTunes – momenteel meer dan 5 miljoen nummers – blijft beschikbaar in 128 kbps AAC-codering voor de oude prijs van 99 eurocent per nummer. Een deel daarvan is nu dus ook als iTunes Plus te koop. Wil je reeds gekochte muzieknummers upgraden, dan kost dat 30 eurocent per nummer en rond de 3 euro voor albums.

Steve Jobs zegt in een persbericht, dat hij verwacht dat meer dan de helft van de nummers in iTunes Plus-versie beschikbaar zal komen, tegen het einde van het jaar. Voorspellingen over de mate waarin klanten voor iTunes Plus gaan kiezen, doet hij niet. Maar wij denken dat het storm gaat lopen: voor maar 30 eurocent meer heb je een

Vandaag maakte Orange bekend dat ze een speciaal muziekabonnement gaan lanceren, waar beveiligde nummers in normale kwaliteit te koop zijn voor 1,50 euro per stuk. Waaruit maar weer eens blijkt dat iTunes nog zo gek niet is. En met meer dan 5 miljoen muzieknummers hebben ze ook nog de grootste catalogus ter wereld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2007, 17:23
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp abonnementen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.