Apple kondigt iCloud Drive aan: documenten uitwisselen tussen OS X en iOS

Apple heeft iCloud Drive aangekondigd: de mogelijkheid om documenten te synchroniseren tussen Mac OS X en iOS.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iCloud Drive uitwisselen iOS Mac OS XApple heeft iCloud Drive aangekondigd op de WWDC 2014 in San Fransisco. iCloud Drive wordt een integraal onderdeel van Mac OS X Yosemite, waarin je meteen vanaf het systeem documenten kan vinden die op de Mac staan, maar ook documenten die je op de iPhone, iPad en zelfs op Windows-computers hebt staan. Je kan de documenten die worden opgeslagen in iCloud, direct vanaf de Finder op de Mac OS X en iOS-documentenapps vinden. De nieuwe prijzen van de iCloud online opslag zijn ook bekend.

iCloud Drive zorgt ervoor dat je documenten worden gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten. In ieder geval op Mac met OS X Yosemite kan je documenten taggen met steekwoorden en doorzoeken vanaf Spotlight, de systeemgeïntegreerde zoekbalk van OS X. In iOS ziet iCloud Drive er heel anders uit. In documentenapps kan je een pop-up menu oproepen waarin je documenten kan openen en organiseren. Aan de demonstratie op de WWDC 2014 is te zien dat je de documenten kan bekijken in een thumbnailweergave (afgebeeld) of een lijstweergave, waarin alle mappen en documenten onder elkaar staan. Een zoekbalk laat je mappen snel doorzoeken.

iCloud Drive documenten in app

Met iCloud Drive kruipt iCloud in de richting van Dropbox en Google Drive, onafhankelijke cloudopslagdiensten waarmee je al langer documenten uitwisselt. Voor het eerst in de geschiedenis van iCloud kan je in de mappenstructuur van je documenten zoeken – en dus documenten voorzien van bijvoorbeeld steekwoorden.

Prijzen

iCloud heeft een nieuw prijsbeleid gekregen die aansluit op iCloud Drive, maar ook de MailDrop-service van OS X Yosemite waarmee je bestanden tot en met 5 gigabyte kan versturen. Extra iCloud-ruimte naast de gratis 5 gigabyte die je krijgt, gaat het volgende kosten:

  • 20GB voor €0,89 per maand
  • 200GB voor €3,59 per maand
  • Prijspeil tot 1TB

Voortborduren op iCloud.com

iCloud Drive teert verder op het eerder door Apple geïntroduceerde iCloud.com, waarmee je zonder kosten al documenten, spreadsheets en presentaties kan maken in de webbrowser, of je nou op een Mac of Windows-pc werkt. Op de website kon je al verder werken aan documenten die je op de iPhone, iPad of een andere keer op iCloud.com maakte. Met de toevoeging van Mac OS X Yosemite kan je nu dus ook in de mappen bladeren.

iCloud Drive iPad iPhone Mac OS X Yosemite

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2014, 16:17
Categorieën iOS, Round-up
Onderwerpen icloud drive, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.