Apple introduceert AirDrop en Handoff tussen iOS en Macs

Apple heeft op de WWDC 2014 AirDrop tussen Macs en iOS aangekondigd, dat onderdeel is van het nieuwe OS X Yosemite.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

files_airdropApple heeft op de ontwikkelaarsconferentie nieuwe functies geïntroduceerd die iOS en de Mac beter laten samenwerken. AirDrop, waarmee je al je tussen Macs en iOS-devices onderling bestanden kon versturen maakt nu gebruik van een nieuwe dienst die Handoff heet. Die zorgt ervoor dat het voortaan ook mogelijk is om bestanden tussen je iPhone en de Mac te versturen. Apple breidt de functie zelfs uit naar andere mogelijkheden, zoals het bewerken van bestanden, synchroniseren van sms-berichten en telefoongesprekken.

Lees ook: iOS 8 uitgelicht: zo werken iOS en OS X beter samen en Alles over Handoff op iPhone, iPad en Mac.

De verbeterde AirDrop is onderdeel van het nieuwe OS X-besturingssysteem OS X Yosemite, dat Apple eerder vanavond introduceerde. Apple bood de mogelijkheid om AirDrop te gebruiken al in OS X, zodat Mac-gebruikers eenvoudig bestanden naar elkaar konden versturen. Maar de AirDrop-versie die daarna in iOS 7 werd geïntroduceerd was daarmee niet compatibel. Apple heeft nog niet bekendgemaakt wat de vereiste van AirDrop tussen Mac en iOS is, maar het ligt voor de hand dat die sterk op iOS 8 zal leunen.

Bestanden en meer uitwisselen
Een andere functie die Apple introduceerde is Handoff. Deze functie laat iOS en het Mac-besturingssysteem beter met elkaar samenwerken. Zo kun je bijvoorbeeld een document dat je op je iPhone of iPad aan het bewerken was meteen verder aanpassen op je Mac, of vice versa. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor Mail. E-mailberichten die je op je Mac schrijft, kun je meteen verder schrijven op je iDevice. Apple laat je zelfs gesprekken van je iPhone aannemen op je Mac of meteen een belletje plegen. Met behulp van nabijheidsdetectie kan de Mac meteen detecteren of je iPhone in de buurt is. Hoewel Apple het niet specifiek heeft genoemd, ligt het voor de hand dat de functie gebruik zal maken van Bluetooth 4, dat ook wel bekend staat als Low Energy.

handoff-ios-mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirDrop

Met AirDrop kun je foto's en bestanden uitwisselen tussen Apple-devices. Je kunt bijvoorbeeld een foto AirDroppen naar jezelf of naar een vriend. Werkt AirDrop niet goed? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt proberen. Je kunt ook met AirDrop-spam te maken krijgen en kunt je daartegen wapenen door de juiste instellingen te kiezen.

AirDrop
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.