Apple kondigt Health en HealthKit aan voor gezondheidsfuncties

Apple heeft Healthkit aangekondigd, een centraal platform voor fitness- en gezondheidsdata. Met de bijbehorende app Health bundel je al je persoonlijke data.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

healthkitApple heeft HealthKit aangekondigd, een platform waar alle informatie over je gezondheid kunt opslaan. HealthKit is een belangrijk onderdeel van iOS 8 en zou wel eens Apple’s eerste stap richting een iWatch kunnen zijn. Geruchten wijzen erop dat de iWatch sensoren krijgt om je gezondheid in de gaten te houden. Denk hierbij aan een hartslagmeter of stappenteller. De bijbehorende app voor iPhone en iPad heet geen Healthbook (zoals eerder vermoed), maar kortweg ‘Health’.

HealthKit werkt samen met apps van derden en geeft je controle over de informatie die je deelt. Gezondheidsapps en fitnessapps werken niet meer losstaand, belooft Apple. HealthKit is een centraal platform voor gezondheidsinformatie. Apple heeft samengewerkt met de Mayo Clinic en Nike om dit te ontwikkelen, maar ook met talloze andere klinieken. Wij zagen Radboud universitair medisch centrum in de lijst staan, het academische ziekenhuis in Nijmegen. Apple werkt bovendien met zorgverleners om HealthKit te integreren in andere toepassingen.

De nieuwe Health-app geeft je een makkelijk af te lezen dashboard voor je fitness- en gezondheidsdata. Het toont hartslag, verbrande calorieën, cholesterol en allerlei andere data. Alles is op één plek samengevoegd en is toegankelijk met één schermtap. Je kunt ook een emergency card maken, waarop je belangrijke gezondheidsinformatie noteert, zoals bloedgroep en allergieën. Het mooie is dat deze emergency card toegankelijk is vanaf je lockscreen, zodat hulpverleners het te allen tijde kunnen raadplegen.

Health gaat verder dan alleen fitnessgegevens. Je kunt er ook diagnoses, uitslagen van labtests, diagnoses en medische onderzoeken in bewaren. Met HealthKit kunnen ontwikkelaars aan de slag. Ze kunnen hun apps toegang geven tot je gezondheidsdata, waarbij je zelf kiest wat je deelt. Zo kun je bijvoorbeeld data van een bloeddrukmeter-app automatisch delen met je huisarts, of zorgen dat een voedingsapp mag inlezen hoeveel calorieën je hebt geconsumeerd.

iOS 8 Health

healthkit-schermen

healthkit-iphones

healthkit-foto-1

healthkit-foto-4

healthbook-foto-5

healthkit-foto-2

healthkit-foto-3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2014, 16:06
Categorie Apple
Onderwerp healthkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.