Cameratest iPhone 8 met fietsen.

Apple Kaarten toont nu ook locaties van fietsdeeldiensten

In Apple Kaarten vind je nu ook de locaties van fietsdeeldiensten. Apple werkt hiervoor samen met databedrijf Ito World. In Nederland lijken de locaties echter nog niet zichtbaar, maar wel in België.

Apple toont in Apple Kaarten niet alleen de wegen, plaatsen en steden, maar ook allerlei nuttige informatie. In 2016 kreeg Apple Kaarten parkeerinformatie van Parkopedia en nu is het de beurt aan de tweewielers. In samenwerking met Ito World toont Apple Kaarten nu de locaties van fietsdeeldiensten in 175 steden, verdeeld over 36 landen.

Fietsdeeldiensten in Apple Kaarten

Voor het tonen van locaties van fietsdeeldiensten in Apple Kaarten mogelijk te maken, werken ze samen met Ito World. Dit bedrijf is gespecialiseerd in gegevens met betrekking tot het openbaar vervoer. Apple heeft de data dus niet zelf verzameld, maar toont simpelweg de gegevens van dit andere bedrijf. Eerder werkte Apple samen met Moovility voor oplaadpalen en het eerder genoemde Parkopedia voor parkeerplaatsen. Maar waar deze twee diensten ook volop in Nederland te raadplegen zijn, lijken de locaties van fietsdeeldiensten op dit moment nog niet actief te zijn in Nederland.

Locaties voor fietsen delen in Apple Kaarten.

Nog weinig locaties in Nederland en België
Als je nu in Apple Kaarten zoekt op Fietsen delen, krijg je de optie om alle fietsdeeldiensten in de buurt te tonen. Uitzoomend over heel Nederland komt alleen Vespahuren.nu in beeld, gevestigd in Ermelo. In België heb je meer geluk, want in Antwerpen worden de locaties van de dienst A velo getoond. Als je tikt op zo’n locatie, zie je het adres en bijbehorende telefoonnummer. Je kunt helaas niet zien hoeveel fietsen er nog beschikbaar zijn.

In Amsterdam vind je onder andere Flickbike, dat sinds zomer vorig jaar actief is. Ook de bekende OV-fiets is populair, die je vooral bij treinstations vindt. Deze fietsen zie je echter (nog) niet verschijnen in Apple Kaarten. De locaties die nu in Apple Kaarten tevoorschijn komen, lijken echter meer op diensten als OV-fiets. Bij OV-fiets moet je je fiets altijd op een vaste plek terugbrengen, terwijl je bij echte fietsdeeldiensten een fiets overal van de straat kan plukken en neer kan zetten.

Ondanks dat je in Nederland en België nog niet veel informatie kan opzoeken, kan het wel handig zijn als je bijvoorbeeld in het buitenland bent. In Parijs en Londen vind je bijvoorbeeld meerdere locaties. Heb je dus een stedentrip gepland, dan kun je nu in ieder geval via Apple Kaarten op zoek naar een fiets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2018, 19:04
Bron Bron Techcrunch
Categorie Diensten
Onderwerpen apple kaarten, fiets, fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.