Apple Kaarten oplaadpunten

Apple Kaarten toont oplaadpunten voor elektrische auto’s in Nederland en België

Apple Kaarten toont nu oplaadpunten voor elektrische voertuigen in Nederland en België, dankzij data van Moovility.

Voor het vinden van een oplaadpunt voor je elektrische voertuig heb je geen aparte app meer nodig. In Apple Kaarten krijg je ze voortaan ook te zien, dankzij een samenwerking met Moovility.


Apple Kaarten oplaadpunten Nederland

Oplaadpunten in Apple Kaarten

In Apple Kaarten zijn honderden oplaadpunten voor elektrische voertuigen in Nederland toegevoegd. Het gaat om oplaadpunten van meerdere aanbieders zoals Nuon, Elaad, Allego en andere aanbieders, afhankelijk van de stad waarin je zoekt. De oplaadpunten worden zichtbaar als je sterk inzoomt op de kaart, maar je kunt in het zoekvak ook gewoon ‘oplaad’ of ‘oplaadpunten’ invoeren als de gewenste stad in beeld is. Je kunt ook zoeken naar een specifieke aanbieder zoals ‘nuon’ in Amsterdam.

Apple Kaarten oplaadpunten België

Ook oplaadpunten in België

Overigens zijn ook oplaadpunten voor elektrische voertuigen in België te vinden van aanbieders als Blue Corner en Last Mile Solutions. Ook die informatie wordt geleverd door Moovility, zoals te zien is als je doorbladert naar het exacte adres en de openingstijden. Je kunt meteen vanuit Apple Kaarten naar de locatie navigeren, of het oplaadpunt toevoegen aan je adresboek. Helaas kun je niet zien of er nog plekken vrij zijn.

Apple voegde eerder al elektrische oplaadpunten toe aan Apple Kaarten in de VS, dankzij een samenwerking met dataleverancier ChargePoint. Het gaat daarbij om tienduizenden zogenaamde ‘EV charging stations’ verspreid over het land, waarbij je meteen te zien krijgt of je kunt afrekenen met Apple Pay. Is dat het geval, dan kun je via je iPhone het opladen starten en vervolgens afrekenen.

Apple Kaarten oplaadpunten

Tipgever: Stefan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.