Apple USB-C connector

Made for iPhone-accessoires mogen nu een USB-C-aansluiting voor stroom hebben

Apple heeft het Made for iPhone-programma verder uitgebreid. Onder andere accessoires als powerbanks mogen ook USB-C-aansluitingen hebben voor de stroomtoevoer. Ook kunnen accessoiremakers een Lightning-naar-koptelefoonaansluiting-kabel maken.

Met het Made for iPhone-programma zorgt Apple ervoor dat accessoires met deze stempel gegarandeerd werken met je iPhone en iPad. Accessoires die voldoen aan bepaalde eisen, krijgen dit keurmerk dat je onder andere terugziet op de verpakking. Apple heeft nu wijzigingen doorgevoerd in dit programma, waardoor accessoires ook een USB-C-aansluiting voor stroomtoevoer mogen hebben. Ook zijn er specificaties gevonden voor een Lightning-naar-koptelefoonaansluiting-kabel.

Made for iPhone uitgebreid met USB-C

Accessoires die vallen binnen het speciale Made for iPhone-programma, hebben een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen. Accessoires moeten voldoen aan bepaalde eisen, waardoor niet alles zomaar mag. Gecertificeerde accessoires voor iPhone, iPad en Mac mochten geen USB-C-aansluiting hebben voor stroomtoevoer, maar met de nieuwe regels is dat wel mogelijk. Je kan dan bijvoorbeeld een powerbank van stroom voorzien met een USB-C-kabel die geleverd wordt bij je MacBook. De USB-C-aansluiting kan echter niet gebruikt worden om je iOS-toestel mee op te laden of om mee te synchroniseren. Naast powerbanks noemt Apple ook speakers als accessoires die hun voordeel kunnen halen uit de nieuwe regels.

USB-C kabel

Om de nieuwste iPhones te gebruiken in combinatie met een 3,5mm-aansluiting heb je normaal gesproken adapters nodig, maar met de nieuwe regels hoeft dat niet. Apple maakt het namelijk mogelijk om een Lightning-naar-koptelefoonaansluiting-kabel te maken. Met een nieuwe kabel die aan deze eisen voldoet, kan je bijvoorbeeld een iPhone direct bedraad aansluiten aan een speaker die zo’n koptelefoonaansluiting heeft. Op dit moment is zo’n soortgelijke kabel nog niet beschikbaar, maar accessoiremakers zijn nu vrij om een dergelijke kabel op de markt te brengen.

De nieuwe specificaties zijn eerder dit jaar ingegaan, maar zijn nu pas ontdekt. Afgelopen weekend schreven we ook al over het Made for iPhone-programma. Apple heeft namelijk het MFi-logo vernieuwd, waardoor deze er een tandje moderner uit ziet. De omlijningen van de apparaten zijn uit het logo verdwenen, waardoor ze ook tijdlozer zijn.

Bekijk ook

Apple vernieuwt het 'Made for iPhone'-logo

Het Made For iPhone-logo is aangepast: Apple gaat het meer opsplitsen per type product en de iPod is verbannen naar achteraan in het rijtje. Fabrikanten zullen hun verpakkingen moeten aanpassen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.