iphone-5-groot

Apple gaat batterij iPhone 5 gratis vervangen

Apple gaat de batterij van de iPhone 5 gratis vervangen, bij mensen die last hebben van korte batterijduur. Het gaat om toestellen die vlak na de introductie van de iPhone 5 zijn gekocht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5-grootAls je een iPhone 5 gebruikt en merkt dat de batterij niet meer zo lang mee gaat, dan kom je in aanmerking voor vervanging. Apple heeft vannacht een vervangingsprogramma voor de iPhone 5-batterij aangekondigd. Het geldt voor telefoons die plotseling een kortere batterijduur hebben, of die vaker dan normaal moeten worden opgeladen. Het geldt voor iPhones die in de eerste maanden na de introductie van de iPhone 5 zijn verkocht, in de periode september 2012 tot en met januari 2013. Het gaat volgens Apple om een klein percentage toestellen, dat last heeft van een ernstig batterijprobleem. Via de website van Apple kun je kijken of je in aanmerking komt voor vervanging. In Nederland en België kun je vanaf 29 augustus 2014 een afspraak maken voor gratis vervanging.

Als je het serienummer van de iPhone invoert, vertelt Apple je meteen of je in aanmerking komt voor gratis batterijvervanging. Het serienummer is zo te vinden:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
  2. Tik op Info.
  3. Blader omlaag en je ziet ergens halverwege ‘Serienummer’ staan.

Vervolgens ga je naar de pagina om te controleren of je in aanmerking komt voor vervanging. Mag je je iPhone-batterij gratis laten repareren, dan moet je naar een Apple-servicepunt, bijvoorbeeld een goedgekeurde reparateur of een Apple Store. Je moet uiteraard wel eerst een back-up via iCloud of iTunes maken. Hoe dat moet lees je in onze ultieme back-upgids. Apple raadt ook aan om Zoek mijn iPhone uit te schakelen en de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Lees ook: 30 tips om meer uit je batterij te halen

Het batterijvervangingsprogramma gaat vandaag van start in de VS en China. In andere landen kun je vanaf 29 augustus 2014 terecht. Je hebt de nog tot 1 maart 2015 – of tot twee jaar na de aankoopdatum – de tijd om de batterij te laten vervangen. De telefoon moet nog wel in goede conditie zijn; dus reken er niet op dat je een kapotte iPhone met waterschade en een gebroken scherm kunt omruilen voor een gloednieuwe. Bovendien vervangt Apple alleen de batterij.

Eerder kondigde Apple al een vervangingsprogramma aan voor de aan/uitknop van de iPhone 5. Daarbij ging het om toestellen die tussen september 2012 en maart 2013 waren gekocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2014, 16:54
Categorie iDevices
Onderwerpen batterij, batterijduur, iPhone 5, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.