Apple introduceert nieuwe iMac, Mac mini, MacBook en Magic Mouse

Apple heeft dinsdag 20 oktober nieuwe producten geïntroduceerd, ter voorbereiding op het feestdagenseizoen. Er werden twee nieuwe breedbeeld iMac's met 21,5 inch en 27 inch scherm gepresenteerd, snellere Mac mini's, een nieuwe Magic Mouse met multi-touch en een nieuwe kunststof MacBook met led-achtergrondverlichting.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

imacApple heeft vandaag nieuwe producten geïntroduceerd, ter voorbereiding op het feestdagenseizoen. Er werden een nieuwe iMac met 21,5 inch en 27 inch breedbeeldscherm gepresenteerd, een nieuwe Magic Mouse met multi-touch, nieuwe Mac mini’s (waaronder eentje met Snow Leopard Server) en een nieuwe MacBook met led-achtergrondverlichting. Alle producten zijn per direct verkrijgbaar, behalve de iMacs met Intel Core i5- of i7-quad-coreprocessor (levering in november).

De iMac is voortaan verkrijgbaar met een led-breedbeeldscherm van 21,5 of 27 inch, in de beeldverhouding 16:9. Alle uitvoeringen zijn voorzien van een nieuwe naadloze behuizing van aluminium en een glazen afdekplaat over de gehele breedte. De iMacs krijgen een instapprijs van € 1.099 en zijn de snelste die tot nu toe zijn uitgebracht, met 3,06 GHz Intel Core 2 Duo-processor.

mac miniApple onthulde vandaag eveneens snellere uitvoeringen van de Mac mini, met een grotere opslagcapaciteit en standaard twee keer zoveel geheugen. Het instapmodel van de Mac mini, met een prijs van € 549, bevat een 2,26-GHz Intel Core 2 Duo-processor, 2 GB DDR3 1066-MHz geheugen en een harde schijf van 160 GB. Een iets duurdere uitvoering van € 749 bevat een 2,53 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 4 GB geheugen en een harde schijf van 320 GB. De meest bijzondere uitvoering is die van € 949, waarop Mac OS X Snow Leopard Server is voorgeïnstalleerd. Er zitten twee harde schijven in met een totale capaciteit van 1 TB.

magic mouseOok introduceerde Apple vandaag de nieuwe draadloze Magic Mouse, de allereerste muis met multi-touch-technologie. Bij de Magic Mouse bestaat de hele bovenkant uit een naadloos multi-touch-oppervlak, zonder knoppen, scrolwiel of scrolbal. De Magic Mouse wordt standaard met de nieuwe iMac meegeleverd. Als apart Mac-accessoire is hij verkrijgbaar voor € 69.

Tenslotte was er nog een nieuwe MacBook. Deze heeft een unibody-behuizing van kunststof gekregen en is verder voorzien van een scherm met led-achtergrondverlichting, een multi-touch-trackpad van glas en een niet-verwisselbare Apple batterij die tot zeven uur meegaat. De nieuwe MacBook is afgeleid van de MacBook Pro-serie en is gericht op consumenten, studenten en nieuwe Mac-gebruikers. De goedkoopste uitvoering kost € 899.

macbook

apple remoteHeb je nog geld over, dan is er nog een handvol kleinere producten die vandaag een update kregen, zoals een nieuwe montageplaat voor het aan de muur ophangen van een Cinema Display en nieuwe Time Capsules met 1 en 2 terabyte opslagruimte voor respectievelijk € 269/€ 449.

Voorts is er een nieuwe Apple Remote-afstandsbediening gelanceerd, met een prijskaartje van €19,-. Het witte plastic staafje is vervangen door een zilverkleurige uitvoering met zwarte knoppen. Er zijn aparte knoppen voor Menu en Play aan toegevoegd. De nieuwe Apple-afstandsbediening is te gebruiken met de Apple TV, elke Mac-computer met infraroodpoort en de Universal Dock voor de iPod en iPhone. Het uiterlijk van de Apple Remote lijkt nu sterker op de vijfde generatie iPod nano, maar dan smaller en zonder schermpje.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2009, 15:50
Categorie Apple
Onderwerpen apple, mac, macbook air, magic mouse

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.