Apple gaat muziek, podcasts en films promoten via Twitter

Apple heeft drie nieuwe Twitter-accounts geopend waarmee ze gebruikers gaan informeren over nieuwe muziek- en filmreleases. Ook is er een apart Twitter-account om gebruikers te informeren over interessante podcasts. Is het bewust beleid of gewoon reclame voor producten?

twitter appleOf je er van houdt of niet, Twitter is een website waar wij als beheerders van iPhoneclub niet meer omheen kunnen. Steeds vaker gebeurt het dat ontwikkelaars via Twitter nieuwe applicaties aankondigen (vooral EA staat erom bekend), per ongeluk nieuwe producten laten uitlekken of commentaar geven op blunders die zijn gemaakt. Apple had voorheen een aantal Facebook-pagina’s waarmee ze gebruikers op de hoogte stelden van nieuwe ontwikkelingen. Sinds maart was er ook een Twitter-account, waar je over nieuwe trailers op iTunes kunt lezen. Dat is blijkbaar bevallen, want Apple gaat het aantal Twitter-accounts verder uitbreiden.

Het Twitter-account @iTunesTrailers heeft inmiddels bijna 1,2 miljoen volgers. Nieuw zijn de accounts @iTunesMusic, @iTunesMovies, @iTunesTV en @iTunesPodcasts. Erg fanatiek wordt er nog niet getwitterd, maar het publiek heeft de nieuwe accounts al wel gevonden: in twee dagen tijd heeft @iTunesMusic al bijna tweeduizend ‘vrienden’ gemaakt. Het valt nog te bezien of er bewust beleid achter zit om meer met sociale media te gaan doen, of dat Apple de accounts vooral als voorzorgsmaatregel tegen naamkapers heeft geregistreerd. De kans dat er via de Twitter-accounts nieuwe informatie naar buiten komt, zal overigens ook minimaal zijn. De accounts zijn opgezet om nieuwe muziek- en filmreleases, pre-ordermogelijkheden en reclameacties aan te prijzen en niet zozeer om informatie over eigen producten te geven. En met klachten dat je muziekdownload niet gelukt is, kun je er vast ook niet terecht.

Via: Techcrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2009, 20:11
Categorie Apple
Onderwerpen apple, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.