apple pay hand

‘Apple wil iMessage gebruiken voor onderling betalen’

Apple zou van plan zijn om iMessage te gebruiken voor de nieuwe betaaldienst waarmee gebruikers onderling geld naar elkaar over kunnen maken.

apple pay hand

Eerder deze week hoorden we voor het eerst over een nieuwe betaaldienst van Apple, waarmee gebruikers geld naar elkaar over kunnen maken. Langzaam maar zeker komen er meer details naar buiten over deze dienst, die volgens de nieuwste geruchten via iMessage zou werken.

Apple zou met verschillende Amerikaanse banken in gesprek zijn om een mogelijk uitbreiding voor Apple Pay te bespreken. Met de dienst kunnen gebruikers gemakkelijk geld naar elkaar overmaken.

iMessage als geschikte kandidaat

Quartz zegt nieuwe bronnen gesproken te hebben die meer weten over deze gesprekken. Daaruit blijkt dat Apple overweegt op berichtendienst iMessage in te zetten om de betalingen uit te voeren.

iMessage is een geschikte kandidaat omdat het standaard geïnstalleerd staat op alle iPhones, en al een sterke end-to-end beveiliging ingebouwd heeft.

Omdat de gesprekken van Apple vooralsnog alleen met Amerikaanse banken zijn, zal het nog wel even duren voordat een dergelijk systeem de overstap naar Europa maakt. Wel lijkt Apple Pay steeds dichterbij Nederland te komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2015, 13:36
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.