apple-pay-betaling-visa-freedom

Kun je binnenkort met Apple Pay geld overmaken naar anderen?

Apple zou aan een nieuw betaalsysteem werken waarmee gebruikers onderling geld naar elkaar over kunnen maken. Een mogelijke uitbreiding van Apple Pay dus.

apple-pay-betaling-visa-freedom

Apple zou met Amerikaanse banken in gesprek zijn om een nieuw soort betaalsysteem of een uitbreiding voor Apple Pay te ontwikkelen. Met het nieuwe systeem kunnen gebruikers onderling betalingen uitvoeren en geld naar elkaar overmaken.

Apple Pay wordt langzaam maar zeker in steeds meer landen beschikbaar, maar Apple lijkt alweer bezig te zijn met een grote nieuwe feature voor de betaaldienst, waarmee je gemakkelijk geld over kunt boeken naar een andere rekening, bijvoorbeeld van familie en vrienden.

‘Apple spreekt met Amerikaanse banken’

Volgens The Wall Street Journal is Apple in gesprek met meerdere grote Amerikaanse banken over de functie, al is het onduidelijk of er al deals gesloten zijn. Ook is nog niet duidelijk of Apple samen gaat werken met bestaande systemen van de banken, of dat het hier om een volledig nieuwe dienst gaat.

De kans is dus klein dat de functie in de nabije toekomst naar Europa komt. Wel zijn er steeds meer aanwijzingen dat Apple Pay onderweg is naar Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2015, 22:13
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.