icloud fotobibliotheek

Apple: ‘iCloud-foto’s gestolen tijdens zeer specifieke aanval’

De foto's op iCloud van beroemdheden zijn gestolen na een zeer specifieke aanval, aldus Apple in een statement.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

icloud fotobibliotheekApple bevestigt in een statement dat een aantal iCloud-accounts van beroemdheden inderdaad is binnengedrongen. Hiermee beaamt Apple het nieuws rond de grote fotodiefstal, waarbij iCloud als de bron van de gelekte foto’s werd aangewezen. Volgens Apple gaat het om een specifieke aanval op gebruikersnamen, wachtwoorden en beveiligingsvragen. De servers van iCloud zijn volgens Apple niet gehackt.

Apple’s statement is als volgt:

We wilden een update bieden van ons onderzoek naar de diefstal van foto’s van bepaalde beroemdheden. Toen we hoorden over de diefstal waren we woedend en begonnen onze engineers meteen met de zoektocht naar de bron. De privacy en veiligheid van onze klanten is voor ons van essentieel belang. Na meer dan 40 uur aan onderzoek hebben we ontdekt dat bepaalde accounts van beroemdheden zijn binnengedrongen na een zeer specifieke aanval op gebruikersnamen, wachtwoorden en beveiligingsvragen – een bezigheid die steeds vaker voorkomt op het internet. In geen van de door ons onderzochte kwesties is de beveiliging van iCloud of Zoek mijn iPhone gekraakt. We werken met de politie om de betreffende criminelen te identificeren.

Eerder deze week werd een script ontdekt waarmee je wachtwoorden van iCloud-accounts kunt kraken. Hiervoor werd de API van Zoek mijn iPhone gebruikt: het script kon continu nieuwe wachtwoorden bij Zoek mijn iPhone proberen, zonder dat de boel na een paar keer werd geblokkeerd. Dit beveiligingslek is inmiddels door Apple gedicht, maar dit is mogelijk de methode waarmee de accounts van beroemdheden werden gekraakt.

Het is nog de vraag hoe groot de rol van iCloud precies is bij het grote fotolek. Er lekten bijvoorbeeld ook video’s naar buiten die niet zomaar via de Fotostream van iCloud worden geüpload. Mogelijk zijn sommige foto’s ook afkomstig van andere clouddiensten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2014, 12:53
Categorie Diensten
Onderwerp icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.