Reacties voor: Apple-historie: de rivaliteit met Microsoft is terug

Na een jarenlange vriendschappelijke relatie staan Apple en Microsoft nu weer tegenover elkaar, met dure computers gericht op creatieve professionals. Is de oude rivaliteit terug?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Niet zozeer Microsoft werd voor schut gezet, maar het pc ecosysteem met virussen en dergelijke. Ik vind de claim dat de rivaliteit terug is nergens op gebaseerd dat blijkt niet uit uitlatingen van Microsoft of van Apple. In de tijd van de reclames kom je inderdaad spreken over rivaliteit maar dat vind ik nu heel anders.

  2. Een beetje concurrentie kan voor interessante producten zorgen 🙂

  3. Dat Microsoft wel willen, maar ga echt niet meer terug na 7 jaar Apple. Op mijn werk wordt ik knettergek dat die Microsoft zooi. Altijd en alleen maar “nor responding” in beeld. Heerlijk om thuis alles te hebben wat ALTIJD werkt.

  4. Origineel geplaatst door Patrik
    Dat Microsoft wel willen, maar ga echt niet meer terug na 7 jaar Apple. Op mijn werk wordt ik knettergek dat die Microsoft zooi. Altijd en alleen maar “nor responding” in beeld. Heerlijk om thuis alles te hebben wat ALTIJD werkt.

    Ik ben juist van Macbook Pro overgestapt naar de surfacebook, omdat ik altijd problemen met office voor Mac had, probeer maar eens in Excel voor Mac een SSAS cube te openen, gaat gewoon niet.

  5. Met de Surface Studio brengen ze zelfs een iMac-kloon op de markt.

    Hûh??? Sorry hoor, maar dat is echt (imho iCulture onwaardige) onzin. Niet alleen zijn de overeenkomsten uitermate vaag maar bovendien tonen ze hiermee veel meer lef en (sorry, daar is ‘ie weer – maar dit keer wèl terecht 😇) innovatie.
    Apple durft touchscreen nog niet eens naar de laptop te brengen, MS waagt nu zelfs de stap naar de desktop. Met de logische maar zover ik weet (iig mainstream) unieke vervolgstap een veel vlakkere schermstand eenvoudig mogelijk te maken…

    De 13-inch met Touch Bar is vanaf $1800 te koop en de 15-inch heb je al vanaf $2400. Kies je voor alle opties dan zit je op $4300, net iets duurder dan Microsoft’s duurste Surface Studio.

    Tsja, en dan een laptop met 15″ display-only schermpje met een 28″ desktop met touchscreen vergelijken.
    Da’s geen appels met peren vergelijken meer, maar eerder walnoten met pompoenen 😖

  6. @Ferryman: Touchscreen op Windows werk bagger.

  7. In 2009 heb ik mijn 1e mac-mini gekocht met draadloos keyboard..
    Voor een over priced bedrag van €1245..
    Jaren later 2013 heb ik de laatste Macbook Pro gekocht dat geen retina display had maar waarbij je kon kiezen voor de hoge resolutie ontspiegeld glas (matt) voor een mind blowing bedrag van €2274…
    Ik heb een keer een probleem gehad met mijn laptop display maar dat heeft Apple goed opgelost. Intree tot de Apple computer club is niet bepaald prijsbewust te noemen. Let op ik gebruik bewust niet het woord “Goedkoop” want ik ben niet perse op zoek naar goedkoop..
    Als it’r heb ik geen zin om thuis te komen en nog aan de haal te gaan met mijn computer omdat deze het niet doet..Daarom mac ik was bezig met een studie en wilde snel een computer hebben die kon doen wat ik wilde.
    Nu heb ik er zelf 16Gb geheugen in gedaan en een SSD van OCZ (ivm goede firmware support) ook heb ik een dvd cady ssd bay gekocht van OCZ maar die heb ik nog niet gebruikt huidige ssd is nog voldoende.

    Ik gebruik veelal mijn machine voor het testen van software in verschillende lab omgevingen dmv Vmware fusion.
    Enig probleem dat ik ondervind is dat mijn MBP nogal snel warm word daarom heb ik software matige fan control optie dat helpt. Mochten de fans het begeven dan is dat makkelijk genoeg zelf te vervangen.

    Heden draai ik nog steeds OSX 10.9 Mavericks omdat de laatste Apple meer aandacht heeft voor onzin zaken die ik niet nodig heb. Vele cloud zaken waar je documenten dmv Apple continuity bla,bla,bla en Siri enzo allemaal zaken die ik niet op mijn computer wil hebben omdat er te veel info dan naar de Apple cloud gaan waar ik geen behoeft aan heb. Ook wil ik de cpu en geheugen niet voor die onzin gebruiken.

    Met de huidige nieuwe lijn heeft Apple er voor gezorgd dat bij een bepaalde groep professionals de maat nu echt vol is.. Geen poorten om native zaken aan te sluiten zonder een dongle wat een onzin.. En nog dunner waarom?? meer hitten en minder batterijen joepie daar sta ik echt op te wachten..
    Daarbij komt nog dat iedere keer dat Apple een nieuw os uit brengt Vmware dit ook doet en dus moet je vmware fusion ook upgraden voor €82 niet bepaald leuk.

    Daarom vanaf de eerst volgende keer dat ik een nieuwe machine nodig heb.
    Zal ik zelf een monster van een machine bouwen met een 6-core cpu 32gb geheugen en 1tb pci-SSD (2x512gb) inc kast cpu koeler,voeding, moederbord alles top of the line kom ik uit op €1777 Yep nog goedkoper dan de nieuwste 15-inch laptop van Apple..En mocht ik helemaal tot de max willen gaan en dus even veel uit geven dan ik zou doen voor een nieuwe 15inch MBP dan kan ik de nieuw 38inch LG breedbeeld scherm kopen en dan ben ik nog goedkoper uit dan een nieuwe MBP..
    Lang verhaal.. maar wellicht de moeite ..oh ja als besturing systeem zal ik over stappen op Linux als niet gamer is er geen enkel reden om over te gaan op Windows.
    Een andere optie kan zijn een Skul Canyon nuc kopen pracht van een systeem met veel rekenkracht en mogelijkheden wederom vele malen goedkoper..

    Als apple een pracht van een machine had gemaakt en een no nonsens besturing system had ik met liefde weer betaald maar helaas Apple wordt steeds meer een mode firma dat glimmende gadgets maakt..En voor mijn tel vind ik dat redelijk ok.
    Alhoewel deze keer heb ik ook overgeslagen en zit nog op de 6. omdat ik lekker nog 1 of 2jr kan genieten van mijn 3.5mm jack..

    Good luck mede vrienden van iculture..

  8. Origineel geplaatst door Ferryman
    Apple durft touchscreen nog niet eens naar de laptop te brengen, MS waagt nu zelfs de stap naar de desktop. Met de logische maar zover ik weet (iig mainstream) unieke vervolgstap een veel vlakkere schermstand eenvoudig mogelijk te maken…

    Tsja, en dan een laptop met 15″ display-only schermpje met een 28″ desktop met touchscreen vergelijken.

    Tja ze hebben laatst nog in een interview aangegeven dat het een bewuste keuze is om geen touchscreen naar de mac te brengen. Om IOS en MacOS verschillend te houden.
    MS heeft met hun “universal” windows dingen keihard zitten falen. Met windows 10 toch maar weer terug naar de desktop. Windows phone is ook bepaald geen succes en losse touch displays voor pc’s verkopen/verkochten voor geen meter. Terecht want het is qua ergonomie een ramp!

    “Ja maar mensen die willen tekenen dan?!” Ja die mensen willen wel zo’n surface studio. Die kopen daarom ook wacom producten. Maar dat zijn zeker geen doorsnee gebruikers.

  9. Sinds 1992 gebruik ik de Mac op professioneel gebied. Qua telefoon heb ik het besluit al genomen dat zodra mijn iPhone 6s+ de geest geeft ik over ga stappen naar een telefoon die Android draait.
    Ik was in de markt voor een nieuwe laptop, om mijn huidige i7 MBP te vervangen… maar zit nu serieus naar een Windows oplossing te kijken (omdat ik aan Adobe CC vast zit helaas geen Linux).

    Zonde, zonde, zonde. Apple gaat meer voor de hippe consument en laat de professionele gebruiker gedesillusioneerd achter. Logisch dat andere bedrijven in dit gat in de markt springen.

  10. Origineel geplaatst door Ferryman
    Apple durft touchscreen nog niet eens naar de laptop te brengen

    Volgens mij heeft het niets met durven te maken, maar met willen.
    Apple wil geen touchscreen, omdat je dan continu vingerafdrukken ziet en omdat je dan steeds je hand van je toetsenbord moet tillen. Op een desktop met een groot scherm is het nog erger, want dan krijg je op een zeker moment gewoon een lamme arm.
    Ik denk, dat daarom de touch bar is bedacht: dichtbij het toetsenbord en geen vingerafdrukken op je scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.