Apple iPhone verpakkingsdoosje

Zo groen zijn Apple’s verpakkingen [video]

Apple wil in 2020 meer dan 400.000 hectare bos verantwoord beheren. In een nieuw komisch filmpje leggen ze uit hoe dat idee ontstond.

Apple bracht voor de Dag van de Aarde een grappige video uit, waarin ze benadrukken hoeveel ze voor het milieu doen. Vandaag volgt er een nieuwe video in dezelfde stijl, waarbij het om groene verpakkingen gaat.

Apple iPhone verpakkingsdoosje

Apple’s groene verpakkingen

We zien onder andere Apple-topvrouw Lisa Jackson in het komische stripverhaal. Een maand nadat ze met haar huidige job was gestart, kreeg ze de suggestie dat Apple een bos zou moeten kopen. Het leek aanvankelijk een gek idee, maar dat is wel wat Apple heeft gedaan. “Kan Apple een bos laten groeien?” is de vraag die wordt gesteld in het filmpje. Al die bomen worden verantwoord beheerd (weliswaar door een externe partij). Het is niet zo dat Apple de bossen in gaat om een paar bomen te kappen als er weer nieuwe iPhone-doosjes geproduceerd moeten worden. Maar Apple probeert wel zoveel mogelijk gerecyclede en verantwoord gewonnen materialen in de verpakkingen te verwerken.

Apple’s doel is om in 2020 meer dan 1 miljoen acres (ruim 400.000 hectare) bos verantwoord te beheren. De partner waarmee ze samenwerken is The Conservation Fund. Apple koopt het land en de bomen worden gebruikt om er verpakkingen van te maken, maar het bos wordt wel opnieuw aangeplant en blijft dus bos.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2017, 9:32
Categorie Achtergrond
Onderwerp milieu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.