Domino Drop.

Domino Drop is Apple’s gratis App van de Week

Als je spelklassiekers Domino en Tetris met elkaar kruist, krijgt je Domino Drop. Dit fraaie puzzelspel is Apple's nieuwe App van de Week. Download het nu gratis in de App Store.

Domino Drop.
Als je twee klassieke spellen die vrijwel iedereen kent met elkaar kruist, krijg je een verfrissend resultaat. Domino Drop (link) is een mix van de spellen Domino en Tetris en voelt daardoor al snel vertrouwd aan. Het puzzelspelletje is Apple’s nieuwe App van de Week en download je nu geheel gratis in de App Store.

Domino Drop: verfrissende mix tussen Domino en Tetris

In Domino Drop vallen de dominostenen naar beneden, net zoals in Tetris. Vervolgens is het van belang om de juiste kleuren met elkaar te combineren zodat de gecombineerde stenen verdwijnen en je extra speelruimte krijgt. Daarbij is je bewegingsruimte wel beperkter dan in Tetris. Je kan alleen naar links of rechts bewegen, het draaien van de dominostenen is niet mogelijk. Wel zie je telkens vooraf welke steen de volgende is zodat je hierop kan anticiperen.

Volgens de maker is het niet zo dat je na een tijdje spelen precies weet wat je kan verwachten. Het spel maakt in grote mate gebruik van willekeur om het ook na die honderdste keer nog interessant te houden. Het gaat om vooruitdenken en het systeem leren begrijpen. Je hebt bijvoorbeeld alle tijd om na te denken over je volgende zet omdat er geen tijdsdruk is. De snelste worden is evenmin een doel van het spel.

Jazzmuziek en skeuomorfisme
Domino Drop kent naast de originele modus nog twee verschillende gamemodi. Zo kun je in Domino Drop Tails ook getallen met elkaar combineren. In Domino Drop Pro wordt het nog iets ingewikkelder omdat je dan niet meer te zien krijgt wat je volgende dominosteen wordt. Tijdens het spel hoor je rustgevende jazzmuziek, die je kan bedienen met een virtuele pickup. Samen met het openschuiven van een doos is dit een van de vele skeuomorfische elementen (lijkt op iets in de realiteit) in het spel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.