Reacties voor: ‘Apple gaat nieuw iPhone-schroefje gebruiken’

Apple zou plannen hebben om een nieuw schroefje voor de iPhone in te voeren. De schroef kent nog geen bestaande gereedschappen en zou lastig voor reparatieshops kunnen zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Men vind wel een oplossing Das altijd al het geval geweest dus geen reden om aan te nemen dat het nu anders zal zijn! En dat weet Apple dondersgoed echter hef is weer reclame aandacht DUS!! Betrefende nieuwe laptop iFixit had gelijk als wij als consument aangeven een paar mm belangrijker te vinden dan toegankelijkheid dan luistert Apple graag hierna! Ik pas en koop de non retina model!!

  2. Ik heb zo’n idee dat dit één van de projecten is waar nieuwe employee’s aan werken totdat ze betrouwbaar zijn gebleken.
    Als het echt is; denk dat het me met een platte schroevendraaier zomaar zou lukken het schroefje eruit te draaien.

  3. Ze mogen wel eerst even heel goed uitzoeken of Samsung geen patent heeft op dat schroefje!

  4. En moet men zig nu druk gaan maken? binnen een paar dagen maken ze zo een schroevendraaier voor deze schroeven..

  5. Even een afdruk van het schroefje in klei en je bent er eigenlijk al. (net alsof je een sleutel in een stuk zeep kopieert). Verder heeft een schroefje niks te maken met hoe moeilijk de nieuwe laptop te repareren is omdat dat vooral komt omdat veel onderdelen aan elkaar gelijmd zitten ipv geschroefd. Ik denk dus dat dit een hoax is.

  6. Ohhhh, als het op reddit staat zal het wel zo zijn… beetje m’n twijfels over de bron van dit verhaal. Lijkt me niet echt logisch dat asymetrische schroeven gebruikt worden, deze vertragen de productie teveel als de medewerkers moeten puzzelen hoe de schroevendraaier op de schroef past. Ook als dit machinaal is moeten zoveel machines worden aangepast voor een simpel schroefje.

  7. Ik werk in de vliegtuigbouw en wij hebben tal van dit soort schroefjes op onderdelen die beveiligd moeten blijven. Aantal jaren geleden was het torx dat helemaal nieuw was en tegenwoordig kan je dit ook overal kopen. Maar ik denk dat net als de andere hier dat dit niet helemaal klopt en Apple waarschijnlijk alles meer aan elkaar lijm dan dat ze nieuwe schroefjes gebruiken.

    Ik heb een paar keer zelf mijn iPhone gedemonteerd en de keer dat ik hem echt op moest sturen kreeg ik ook gelijk de mededeling dat deze iPhone al eens gedemonteerd was. (Duhhh alsof ik dat niet wist 😉 )

  8. Als dit zo zou zijn dan zou ik, als iphone reparateur, helemaal blij zijn. Dat zou dan betekenen dat de nieuwe iphone niet verlijmd zit (zoals bijvoorbeeld de ipod touch 4) maar gewoon open te schroeven is…

  9. En als we nou eens gewoon het schroefje laten zitten…

  10. Die is prima te maken no problem!

  11. Binnen een week hebben ze daar een schroevendraaier voor, vind dit verloren moeite voor Apple dat men hier hun tijd en geld in gestoken heeft. Men zou beter schroefjes gebruiken die in omgekeerde draairichting draaien, dat gaat velen nog meer kopzorgen geven dan een nieuw soort schroefje. 😛

  12. Als ze dan toch een asymmetrisch schroefje willen maken, waarom gebruiken ze dan niet het Apple logo?

  13. Al die ‘rare’ schroefjes (Torx e.d.) zijn bedacht om openen door een consument minder makkelijk te maken. Probleem is dat het nogal makkelijk na te maken is en je dus binnen no-time op dealextreme.com een schroevendraaiertje besteld.

  14. Torx is niet “raar” deze geven wel degelijk een betere grip. Ik gebruik bijna niets anders meer.
    Het nieuwe schroefje voor de iPhone is wel om de gewone consument te weerhouden om zelf te gaan sleutelen. Daar is wat voor te zeggen ivm garantie. Maar het gaat wel erg ver, te ver.

  15. Ziet niemand die vingerafdruk op de foto? Er gaan ontslagen vallen…

    Edit: even ingezoomd, is geen vingerafdruk ;d

  16. @Bubbly: Als ik een foto van een beeldscherm maak krijg ik ook van die rare lijnen ik denk dat deze foto ook van een beeldscherm genomen is.

  17. Groeaaaaaahhh !
    Schroefje-gate….excitinghhh

  18. @thijss: Klopt, ik had niet goed gekeken!

  19. Foto?

    Ziet er wel erg strak en scherp uit.

    Volgens mij is het gewoon een render van een 3D tekenprogramma. Iemand die dus leuk heeft zitten hobbyen.

  20. Gelul in de ruimte, na introductie van dat schoefje vindt je de bijhorende schroevendraaier voor € 4 bij conrad..

  21. Het is sowieso niet eens een foto van een tastbaar schroefje, maar een rendering op een beeldscherm. Daarbij wijkt behalve de kop ook het draad erg af van de standaard. Dat zijn heel veel dure aanpassingen en waarvoor?

  22. Blijft toch raar dat je een telefoon die je gekocht heb niet open mag maken.

  23. Over een paar weken waarschijnlijk zo´n schroevendraaier voor 95 cent te krijgen op dealextreme.

  24. Werk zelf in de 3D visualisaties en weet bijna zeker dat dit geen foto maar een 3D visualisatie betreft en dus nep is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.