‘Apple gaat nieuw iPhone-schroefje gebruiken’

Apple zou plannen hebben om een nieuw schroefje voor de iPhone in te voeren. De schroef kent nog geen bestaande gereedschappen en zou lastig voor reparatieshops kunnen zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple schroefjeApple zou plannen hebben om een nieuw type schroefje te gebruiken, waardoor het openschroeven van de iPhone nog moeilijker gaat worden. Apple gebruikt voor de huidige iPhone schroefjes met een 5-puntige ster, waar je een speciale schroevendraaier voor moet aanschaffen. Op zich is dat geen probleem, want de schroevendraaiers kun je voor een paar euro in een euroknallerwinkel aanschaffen. Een gebruiker van Reddit heeft nu een foto gepubliceerd waarop een totaal ander type schroefje te zien is. Hij beweert dat een vriend, die bij Apple werkt de foto heeft doorgestuurd.

Er zouden volgens deze vriend nog geen gereedschappen bestaan waarmee je een dergelijk schroefje zou kunnen los- of vastdraaien. De asymmetrische kop zal veel hoofdbrekens bij reparatieshops veroorzaken. Bij de nieuwste MacBook verzuchtte reparatieshop iFixit nog dat het een van de moeilijkst te repareren laptops is.

Update: Inmiddels is gebleken dat het schroefje is bedacht door een Zweeds bedrijf en dus niet echt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2012, 15:12
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen reparatie, schroef

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.