Reacties voor: Apple moet uitleg geven over privacy van gezondheidsdata

Apple moet bij de Amerikaanse toezichthouder FTC uitleg komen geven over privacygevoelige gezondheidsdata in HealthKit en de Apple Watch.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Gebruikersdata word dus gewoon gebruikt maar voor misbruik moet dan gebruiker toestemming geven ? Begrijp het goed ?

  2. Als het voor ontwikkelaars in de sfeer van de vrijwillge restricties blijft (dus zonder certificering en controle), kan je er donder op zeggen dat het een keer misgaat
    Dat valt Apple niet eenzijdig aan te rekenen, maar is onderdeel van pionieren in een juridisch onontgonnen gebied
    Dure advicaten inhuren (…) gaat dat niet verhelpen

  3. Voor een gebruiker is het op deze moment eigenlijk andersom. Hoe kan ik mijn eigen health kit data backuppen en restoren? Ik ben overgestapt van een 5S naar de 6, en heb geen manier gevonden om mijn eigen data over te nemen.

  4. Hier ben ik zo bang voor. Wie heeft het boek “De cirkel” gelezen. We komen steeds dichter in de buurt van deze fictie. Straks wordt er eea gehackt en de data kan verkocht worden. Zie de creditcard hacks enz. Of erger nog … met een aanpassing in de voorwaarden welke niemand leest geef je toestemming om je persoonlijke data te delen. Kijk maar naar het verhaal van die bank welke je koopgegevens wilde verkopen. Kijk naar Facebook…. Het verdienmodel van dit bedrijf is er op gebaseerd. Data van een Apple watch is goud waard voor sommige onderzoekers maar zeker voor bijvoorbeeld verzekeraars. Probeer maar eens een goede verzekering af te sluiten als het horloge gemeten heeft dat je een risicofactor bent voor de verzekeringen. Voor eigen gebruik …prima… maar waarom moet Apple deze data verzamelen???

  5. @JoGu: +1. Er zou wellicht een optie moeten zijn “alles meten en apart opslaan maar niks delen”
    Net als touchID – met een aparte chip

  6. In het algemeen, wees voorzichtig. Maar ga ook niet in een hoekje wegkruipen, daar bereik je helemaal niets mee.

  7. Hoe langer het duurt tot hij op de markt komt, hoe minder interessant ik het product begin te vinden. Het is een beetje achterhaald en totaal niet vernieuwend. Iets wat Apple meestal wel de beste in was…….. ;(

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.