apple_store_brussel

‘Eerste Belgische Apple Store vanaf najaar 2015 in Brussel’

De eerste Belgische Apple Store komt in het najaar van 2015 aan de Gulden Vlieslaan in Brussel, zegt de Belgische krant Le Soir.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple_store_brusselDe eerste Belgische Apple Store komt in Brussel, meldt de Belgische krant Le Soir. Dat zeiden ze ook al in 2012, maar inmiddels is er zekerheid volgens Le Soir – zonder overigens te vermelden op welke bronnen of bewijzen ze zich baseren. De Apple Store zal worden gevestigd in een toekomstig gebouwencomplex met woningen en winkels aan de Gulden Vlieslaan, dat momenteel nog in aanbouw is.

Eerder verschenen er al impressies van het gebouw waarin de Apple Store zich zal vestigen. Er zijn ook foto’s van de bouw, waaruit blijkt dat de eerder genoemde oplevering in 2014 niet meer haalbaar is. Het gebouw omvat 14.000 vierkante meter aan woningen en 11.000 vierkante meter winkeloppervlak. Ook komt er een kinderdagverblijf in.

brussel apple store

De Prowinko vastgoedgroep had begin 2012 een bouwvergunning aangevraagd voor het complex en hoopte na de zomer van 2012 te kunnen beginnen met de bouw. Er werd destijds een bouwperiode van 12 tot 14 maanden verwacht. De toekomstige winkel komt op de begane grond van het complex ‘Het Gulden Vlies’ en beschikt over een mezzanine. Er wordt gesproken over een winkeloppervlak van 1.500 vierkante meter, waardoor de Apple Store Brussel een echte flagship-store kan worden.

Ook Apple Stores in Gent en Antwerpen

Eerder kon je op iCulture lezen dat er een Belgische Apple Store zou worden gevestigd in Gent. Later werd dat gerucht nog eens bevestigd, maar concreet gebeurde er niet veel. Toch zouden er nog steeds plannen zijn om in Post Plaza Gent een Apple Store te openen. Een derde Belgische Apple Store staat volgens Le Soir gepland voor Antwerpen. Maar in alle drie gevallen is er nog geen officieel woord van Apple zelf.

Tipgever: Undertaxxx25

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2014, 11:04
Categorie Apple
Onderwerpen belgisch, brussel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.