Procreate Pocket 3.

Procreate Pocket 3: iPhone-versie van schetsapp is nog volwassener

De schets- en tekenapp Procreate Pocket heeft een flinke update gekregen. Procreate Pocket 3 heeft heel veel nieuwe functies om nog mooiere kunstwerkjes te maken, zoals makkelijk vormen tekenen. De iPhone-versie komt ook meer op één lijn met de iPad-versie.

Procreate Pocket 3: vernieuwde schetsapp voor iPhone

Procreate is een veelgebruikte schets- en tekenapp op zowel de iPad als iPhone. De pocket-variant is speciaal voor de iPhone gemaakt en biedt allerlei opties om onderweg schetsen en tekeningen te maken. In versie 3 heeft de interface een opfrisbeurt gekregen, maar ook de zogenaamde QuickShape, de mogelijkheid om tekst toe te voegen, nieuwe tools om je plaatjes toffe effecten te geven en meer.


In mei vorig jaar schreven we nog over Procreate Pocket 2, maar inmiddels is de Australische ontwikkelaar toe aan versie 3.0. Bij het tekenen van bijvoorbeeld geometrische vormen komt de QuickShape van pas. In plaats van dat je door menu’s hoeft te bladeren, teken je een vorm die zichzelf daarna automatisch de perfecte vorm geeft. Zo kun je dus veel eenvoudiger cirkels en vierkanten tekenen. QuickShape zat al in de iPad-versie, maar heeft nu ook zijn weg gevonden naar de iPhone.

Een andere functie die goed van pas kan komen is de mogelijkheid om tekst toe te voegen. In allerlei lettertypes voorzie je je kunstwerkje van mooie letters en teksten. Deze functie werd onlangs al toegevoegd aan de iPad-versie, maar vind je nu dus ook op de iPhone. Met de Crop en Resize-functie pas je je canvas aan en er zijn nieuwe genaamd Clipping Masks om kleuren en effecten toe te voegen aan verschillende lagen. En over lagen gesproken: je kan meerdere lagen exporteren naar een PDF, en map met PNG-afbeeldingen of via een geanimeerde gif.

Procreate Pocket 3 op iPhone.

De mobiele versie komt daarmee meer in de buurt van de grotere versie op de iPad. Mocht je die dus al veel gebruiken, dan komen de functies je ongetwijfeld bekend voor. Procreate Pocket voor de iPhone en Procreate voor de iPad zijn twee losse apps die je dus ook apart aan moet schaffen. Het voordeel is wel dat het gaat om eenmalige aankopen, dus je zit niet vast aan dure pakketten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2019, 10:22
Via Via MacRumors
Categorie Apps
Onderwerpen creativiteit, procreate
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.