Samenvatting Apple Event 12 september: iPhone 5, iOS 6, iTunes 11, iPods, EarPods…

Apple heeft op 12 september nieuwe producten aangekondigd: de iPhone 5, kleurrijke iPod touch en iPod nano, nieuwe oordopjes met de naam EarPods en nieuws over iOS 6 en iTunes 11.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5 tim cookApple heeft diverse nieuwe producten aangekondigd tijdens een speciaal evenement in San Francisco. Hieronder vind je een samenvatting van alle aankondigingen.

Cijfers

Het evenement ging traditiegetrouw van start met een opsomming van cijfers. Er zijn meer dan 400 miljoen iOS-apparaten verkocht, de gemiddelde iPhone-bezitter heeft meer dan 100 geïnstalleerde apps en er zijn nu 380 Apple Stores wereldwijd. Ook werd OS X Mountain Lion meer dan 7 miljoen keer gedownload.
Lees verder: Apple-event in cijfers

a6 chip iphone 5

iPhone 5

Apple kondigde een iPhone 5 aan die vanaf 21 september in de winkel ligt in diverse landen. Nederland en België zijn vermoedelijk tijdens de tweede ronde op 28 september aan de beurt. De nieuwe iPhone is voorzien van 4-inch scherm, een verbeterde camera met panorama-modus en een snellere A6-processor.
Lees verder: Apple kondigt iPhone 5 aan: 4-inch scherm, lichter en dunner

iOS 6

ios 6 nieuwiOS 6 komt op 19 september beschikbaar. Tijdens de presentatie van iOS 6 werden vooral functies getoond die al eerder in juni waren gedemonstreerd. iOS 6 is geschikt voor de iPhone 3GS, iPad 2 en vierde generatie iPod touch (en latere modellen). Er zitten meer dan 200 vernieuwingen in.
Lees verder: iOS 6 verschijnt op 19 september

iTunes 11

Eind oktober komt er een compleet vernieuwde versie van iTunes voor Windows en Mac. De nieuwe iTunes krijgt een minispeler en is qua uiterlijk helemaal herzien. Er zijn nu 26 miljoen muzieknummers in de iTunes Store verkrijgbaar en er zijn sinds de start meer dan 20 miljard muzieknummers verkocht.
Lees verder: Apple komt eind oktober met geheel vernieuwde iTunes 11

iPods

ipod touchEr komen nieuwe versies van de iPod touch en iPod nano. De iPod nano krijgt een 2,5-inch touchscreen en een homeknop, waardoor hij lijkt op een kleine iPod touch. Er zit ook een radio-tuner en Bluetooth in. De iPod touch krijgt een 4-inch scherm, een A5-processor en is nog beter geschikt voor games. Siri wordt ondersteund en er zijn vijf kleuren.
Lees verder: Apple kondigt nieuwe iPod touch en iPod nano aan

Nieuwe oordopjes

EarpodApple gaat nieuwe oordopjes uitbrengen, die los verkrijgbaar zijn maar ook meegeleverd worden bij de iPhone 5, iPod touch en iPod nano. De Apple EarPods zijn per direct verkrijgbaar en kosten 29 euro.
Lees verder: EarPods: nieuwe oordopjes van Apple

Video iPhone 5 Event nu beschikbaar

De volledige video van het Apple 12 September Event kan nu online bekeken worden. Zie ons artikel: Apple iPhone 5 event 12 september 2012 nu online beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 14:06
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen apple, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.