Apple stelt iOS 6 Golden Master (GM) beschikbaar aan ontwikkelaars

Apple heeft zojuist de Golden Master (GM) van iOS 6 uitgerold voor ontwikkelaars. De Golden Master is vaak nagenoeg gelijk aan de uiteindelijke versie van iOS-updates.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 6Apple heeft vanavond iOS 6 GM beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. De Golden Master is de laatste belangrijke ontwikkelfase van software. Er zullen daarna geen grote nieuwe functies meer worden toegevoegd. De Golden Master wordt vermoedelijk ook naar fabricagepartners in Azië gestuurd om op de pas geproduceerde iPhone 5’s te installeren. In voorgaande jaren bleek de Golden Master 1-op-1 identiek aan de uiteindelijke versie die Apple beschikbaar stelde aan eindgebruikers. Ontwikkelaars kunnen de update downloaden vanuit de Development Center.


De iOS 6 Golden Master heeft in ieder geval één toegevoegde functie. iPhone 4S-bezitters kunnen nu een Panoramafoto maken met de nieuwe panoramamodus in de Camera-app. Deze nieuwe functie werd tijdens de keynote van Apple gepresenteerd op de iPhone 5, maar zal ook voor iPhone 4S-bezitters beschikbaar zijn.

Opmerkelijk is deze keer dat Apple maar vier betaversies heeft uitgebracht voor iOS 6, terwijl er bij iOS 5 maar liefst zeven betaversies nodig waren om alle nieuwe functies goed te testen.

De Golden Master van iOS 6 draagt het buildnummer 10a403. Apple waarschuwt dat je na het installeren van de Golden Master niet meer terug kunt naar eerdere versies van iOS.

iOS 6 brengt volgens Apple meer dan tweehonderd vernieuwingen. Dit betreft onder meer Apple’s eigen kaartdienst met 3D-kaarten, tabblad-synchronisatie via iCloud, Facebook-integratie en verbeteringen in Mail (VIP’s, pull-to-refresh), een Niet Storen-knop, FaceTime via 3G en Passbook, een app waarmee je verschillende pasjes op je iPhone kunt bewaren.

Let op! Beta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen niet door gewone gebruikers gebruikt worden, tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-betasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

90 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.