Apple Daisy Recycling Robot

Apple’s nieuwe recycling-robot Daisy werkt nog sneller

200 iPhones per uur op de schroothoop

Apple liet ons twee jaar geleden kennismaken met de recycle-robot Liam. Nu heet Liam er een vriendinnetje bij: Daisy. Daisy ziet er wel wat minder schattig uit, maar kan nog efficiënter iPhones uit elkaar trekken en bruikbare materialen terugvinden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 22:00 uur: Greenpeace heeft in een reactie gezegd dat Apple zich beter kan richten op de levensduur en het repareren van producten, in plaats van het maken van recycling-robots. De iPhones op de foto’s hieronder zien er dan ook nog vrij bruikbaar uit.

Daisy robot

De robot kan tot 200 iPhones per uur uit elkaar halen en de onderdelen sorteren. Apple doet de aankondiging vlak voor de Dag van de Aarde en maakt meteen bekend dat ze geld gaan doneren aan Conservation International, voor elk toestel dat tussen nu en 30 april voor recycling of inruil wordt aangeboden via het GiveBack-programma. Met het GiveBack-programma krijg je een tegoed dat je weer kunt gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe iPhone. Hier lees je hoe het werkt.

Milieurapport 2018

Apple heeft vandaag ook het 2018 Environmental Report (PDF) uitgebracht, waarin je uitgebreid kunt lezen welke maatregelen de afgelopen maanden zijn genomen. Wat we al eerder wisten is dat Apple de mijlpaal van 100% groene energie heeft gehaald en dat 23 van de toeleveranciers daar ook mee aan de slag gaan.

Maar de ogen zijn natuurlijk vooral gericht op Daisy, die is afgeleid van de Liam-technolgie. De robot kan negen verschillende iPhone-modellen aan. Hieronder zie je Daisy in actie:

Ook bracht Apple wat foto’s van de nieuwe robot naar buiten. Er zijn meerdere onderdelen van Liam hergebruikt in dit model, maar dan allemaal nét iets beter en sneller.

Er staat nog meer te gebeuren tijdens de Dag van de Aarde. Zo kun je speciale badges winnen met de Apple Watch-uitdaging. Die staan los van de persoonlijke uitdagingen in de Activiteit-app die je maandelijks krijgt. De uitdagingen op de Apple Watch hebben vaak te maken met een speciale dag of een speciaal thema. Deze keer moet je op de Dag van de Aarde, dus op 22 april, minimaal 30 minuten een workout doen.

Daisy robot van dichtbij

Daisy robot laadt iPhones

Ook Niantic heeft iets bedacht voor de Dag van de Aarde: op 22 april moet je afval gaan rapen. Je kunt bijvoorbeeld terecht in Oostende voor je Vlaamse Pokémon-vrienden en in Ottignies-Louvain-la-Neuve als je je liever onder Waalse Pokémon-spelers begeeft.

Daisy robot opent een iPhone

Daisy robot in actie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2018, 9:12
Bron Bron Apple
Categorie Apple
Onderwerpen milieu, recycling, robot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.