Vrouw met iPhone

Pignus versleutelt bestanden zonder dat je technische kennis nodig hebt

Niet zo thuis in de versleuteling van bestanden, maar toch wil je iets beveiligd versturen? Pignus is de oplossing. De app maakt het makkelijk om bestanden met encryptie te delen via iCloud, Dropbox of mail.

Pignus

Pignus is een vrij simpele app die eigenlijk maar twee functies heeft: het versleutelen van bestanden en het ontgrendelen van diezelfde bestanden. Voor de versleuteling maakt de app gebruik van de PGP-technologie (Pretty Good Privacy). Op deze manier kun je je bestanden veilig versturen. Omdat Pignus het voor iedereen makkelijk wil maken wordt in de App Store (en ook op de makers) niet vermeld wat het encryptieniveau is. We vermoeden 128 of 256-bit encryptie, maar dat zagen we nergens bevestigd. We moeten er maar op vertrouwen dat de Duitse ontwikkelaar Frobese het allemaal met Duitse degelijkheid heeft geregeld.


Pignus zorgt voor PGP-versleuteling zonder technische kennis
PGP-versleuteling
De app geeft de mogelijkheid om via de delen-knop een PGP-versleuteling toe te voegen aan een bestand om het vervolgens te versturen. Je kunt de bestanden delen via allerlei apps zoals Mail, Dropbox of iCloud.

Pignus zorgt voor PGP-versleuteling zonder technische kennis

Ook versleuteling verwijderen
Het is niet alleen mogelijk om de bestanden te versleutelen, maar je het omgekeerde werkt uiteraard ook: het weer openen van beveiligde bestanden. Je kunt Pignus zo instellen dat je altijd versleutelde bestanden van bepaalde contacten kunt openen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op het werk veel gebruik maakt van versleutelde berichten.

Geen technische kennis nodig
Pignus is voornamelijk bedoeld voor mensen die hun bestanden graag voorzien van encryptie, maar niet veel technische kennis hebben en ook geen zin hebben om erover na te denken. De app neemt het werk als het ware uit handen. Na het downloaden van Pignus moet je een paar gegevens invoeren en vervolgens kun je direct aan de slag. Voor gebruikers die op dit moment al gebruik maken van PGP is het mogelijk om hun profiel en contacten te importeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2018, 21:04
Bron Bron iPhone Ticker
Categorie Apps
Onderwerpen bestanden, beveiliging, encryptie
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.