Apple CarKey instellen.

Reacties voor: Eerste uitbreiding van Apple’s CarKey eindelijk een feit

Apple CarKey is al sinds de zomer van 2020 beschikbaar, maar het aantal geschikte auto's is nog steeds erg beperkt. Nu zijn er eindelijk meer merken en modellen bij gekomen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. “ Maar het enige merk dat tot nu toe geschikt is, is BMW. ”
    Nou weet ik dat de laatste Nissan Qashqai ook de optie heeft om dit te doen met iPhone (ook met Android overigens).
    Dat zou dus niet met Carkey zijn?

  2. Zo zijn er nog wel meer uitbreidingen waar ik mijn vraagtekens bij zet. Zo is er naar mijn weten nog niks op de markt met de HomeKey.

    Ook de “EV routing” waar Apple mee bezig was, waarbij je kon verbinden met je elektrische auto om vervolgens de route te krijgen inclusief laadstops, is verder niet heel veel c.q. niks van bekend.

  3. Wat zijn de specificaties die nodig zijn? Werkt dit op basis van NFC? En zou het ook achteraf compatible kunnen worden?

    Ik heb een Hyundai i30 uit 2021. Werkt met Hyundai BlueLink, om je telefoon te verbinden met de auto waardoor je ‘connected’ bent met de auto om bijvoorbeeld de auto via de telefoon op slot te zetten (mocht je dit vergeten zijn) en hier een pushmelding van krijgt. De auto heeft ook keyless entry, dus wellicht zou het een mogelijkheid kunnen zijn en werkt met CarPlay.

  4. Klopt, het is af en toe handig bij BMW. Durf alleen nog niet zonder sleutels buitenhuis.. Want soms heeft de auto of telefoon toch wel moeite met de NFC herkennen. Sta je daar dan 40 seconden interessant te doen met je iPhone die deur van de auto kan openen, ohnee toch niet..

  5. @Must: Wat een gepruts. Laat maar, en laat die car ook maar.

  6. VW heeft dit toch ook…
    Of de key nu echt in de wallet zit weet ik niet, maar ik veronderstel toch van wel.

    • @Nick: Dat is een eigen implementatie via een eigen app en werkt niet met Apple’s Wallet-app. Bovendien is die Mobile Key een Android-only functie. BMW is zoals gezegd momenteel de enige autofabrikant die met Apple CarKey werkt.

  7. Vooral in duurdere auto’s? Alleen in duurdere auto’s. Dit gaat lang duren voor kan met de pet dit gebruikt, vooral omdat die van in gebruikte goedkopere of middenklasse rijdt, daar moet t eerst in komen en dan moeten de occasions beschikbaar komen. 10 jaar is niks. Ook nog s alleen heel dure iPhones meen ik. Maar fabrikant met eigen app is toch ook goed genoeg lijkt mij

  8. Onlangs een 2021 BMW 5 Serie gekocht met Comfort pakket, en meteen Carkey geprobeert. Werkt vlekkeloos!

  9. Is wel een hele kostbare sleutel dan.. en een met firmware updates.. laat maar
    Lekker het overigens wel een goede indicatie dat Apple met Kia bezig is, wie weet werken ze dan ook wel samen een een toekomstige Apple Car ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.