Reacties voor: Apple bezit met iPhone bijna helft van smartphonemarkt

In onderzoek van AdMob worden statistieken vrijgegeven over het aandeel van de iPhone binnen de markt voor smartphones. Apple's product bezit momenteel wereldwijd 46% marktaandeel.
Jeroen Reumkens -

Reacties: 12 reacties

  1. Dit zegt meer over internet van mobiele telefoons dan over marktaandeel. Desalniettemin is het aandeel van Apple met slechts 1 telefoon ontzettend groot…

  2. Admob? Dat is toch het bedrijf wat enorm veel reclame in iPhone apps verzorgt? Dus hun meeste gegevens komen uit iPhone apps? Dan is het toch niet gek dat iPhone het grootste uitkomt?

  3. Ipod is geen gsm smartphone dus geeft vertekend beeld!!

  4. Origineel geplaatst door Remco
    Admob? Dat is toch het bedrijf wat enorm veel reclame in iPhone apps verzorgt? Dus hun meeste gegevens komen uit iPhone apps? Dan is het toch niet gek dat iPhone het grootste uitkomt?

    Dit gaat niet over reclame in applicaties maar over reclame op mobiele websites, dus het lijkt me toch een redelijk betrouwbaar onderzoek..

  5. @Denni:

    AdMob serves ads for more than 18,000 mobile Web sites and applications around the world. AdMob stores and analyzes the data from every ad request, impression, and click and uses this to optimize ad matching in its network

    Ze nemen dus alle requesten mee, dus ook diegene die uit een app komen. In mijn ogen dus een onvolledig onderzoek om te zeggen dat de iPhone enorm domineert. Als het alleen over de iPhone/iPod gaat, dan is het een beter onderzoek en kunnen er ook betere conclusies uit worden getrokken.

  6. @Remco:
    Je hebt inderdaad gelijk, sorry, ik had die tekst een beetje fout gelezen =)

  7. ze zijn windows mobile vergeten en ik neem dit eerlijk gezegd met een korreltje zout ze doen het mooier lijken dan het in feite is

  8. Is admob niet van google ?

  9. Ja de titel is een beetje misleidend. De verkeerde plaatjes staan er ook bij (nu “ALL DEVICES” en plaatje die je had moeten zien is “SMARTPHONE ONLY”). Bij all devices zit de iPod touch namelijk ook en die telt eigenlijk niet mee. Daarnaast meet AdMob alleen vanuit apps en sites waar zij advertenties verkopen dus dat kan een vertekend beeld geven. Ook zie je dat in de USA Android het iPhone OS inmiddels voorbij is gegaan en dat Symbian weer terrein wint. Best opmerkelijke cijfers allemaal.

  10. Origineel geplaatst door Tomvb: Is admob niet van google ?

    Dat d8 ik ook?

  11. Om te concluderen dat Apple een marktaandeel van 46% heeft lijkt me vreemd. Dit ‘onderzoek’ geeft een beeld van het internet gedrag/gebruik maar zegt niets over aantallen telefoons. Wat betreft Smartphones blijft Nokia volgens mij de onbetwiste leider.

    “Nokia sold 21.5 million smartphones – yes, Nokia alone sold smartphones just slightly less than RIM and Apple and HTC combined.”

    bron: Tomi Ahonen – http://communities-dominate.blogs.com/brands/2010/04/so-bloodbath-in-smartphones-continues-q1-results-from-apple-att-and-nokia.html

    Maar goed, met ‘onderzoeken’ kun je alles ‘verkopen’. De uitkomst bepaalt het onderzoek…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.