Apple bezit met iPhone bijna helft van smartphonemarkt

In onderzoek van AdMob worden statistieken vrijgegeven over het aandeel van de iPhone binnen de markt voor smartphones. Apple's product bezit momenteel wereldwijd 46% marktaandeel.

Apple bezit met iPhone bijna helft van smartphonemarkt In een onderzoek van AdMob zijn gegevens gepubliceerd over het aandeel van de iPhone binnen de markt voor smartphones. In dit onderzoek brengt AdMob in kaart hoe groot het aandeel is van verschillende versies van de iPhone en worden gebruikersaantallen afgewogen tegen andere smartphones. Een van de conclusies is dat Apple met haar iPhone wereldwijd een marktaandeel heeft van 46 procent.

Het onderzoek begint met een overzicht van de verschillende versies van de iPhone en iPod touch. Hierin wordt weergegeven welke apparaten het meest gebruikt worden. Uit dit onderzoek blijkt dat momenteel de iPhone 3GS het best vertegenwoordigd is (39 procent), gevolgd door de iPod touch 3rd gen (25 procent) en de iPhone 3G (20 procent). Qua besturingssystemen worden OS 3.1.3 en OS 3.1.2, de twee nieuwste releases, veruit het meest gebruikt met respectievelijk 44 en 42 procent.

Onderzoek iPhone handset en OS maart 2010

Daarnaast toont het onderzoek het aandeel van de iPhone in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Indonesië, de Filipijnen, India en Zuid-Afrika. Het meest interessant zijn natuurlijk de cijfers uit de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, waar de iPhone de meest gebruikte smartphone is. In de Verenigde Staten heeft de iPhone een aandeel van 38 procent en in Groot-Brittannië maar liefst 66 procent. In de pdf van AdMob zijn ook de overige landen te vinden. Hierin vind je ook een vergelijking van de verschillende besturingssystemen.

Aandeel iPhone Verenigde Staten maart 2010
Aandeel iPhone Groot-Brittanie maart 2010

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2010, 19:25
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple, markt, onderzoek, reclame, statistiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.