Apple bevestigt overname indoor navigatiebedrijf WiFiSLAM

Apple heeft WiFiSLAM overgenomen, een bedrijf waarmee je binnenshuis locaties in kaart kunt brengen.

wifislam androidApple heeft WiFiSLAM overgenomen, een bedrijf dat Wi-Fi-signalen gebruikt om de locatie van een smartphone in een gebouw nauwkeurig te kunnen bepalen. Je kunt tot op 2,5 meter nauwkeurigheid precies zien waar iemand zich bevindt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de ambient Wi-Fi-signalen die toch al in een gebouw aanwezig zijn. Volgens de Wall Street Journal heeft Apple het bedrijf overgenomen voor rond de 20 miljoen dollar. Apple heeft de overname inmiddels bevestigd, maar wil niet aangeven wat het doel van de overname is. Op de foto is te zien dat de oplossing ook op Android-toestellen werkt.

De technologie van WiFiSLAM zou gebruik kunnen worden om kaartoplossingen binnenshuis te maken. Google Maps ondersteunt dat al, waardoor je makkelijker je weg kunt vinden in grote gebouwen (maar dan moet het gebouw natuurlijk al wel in kaart zijn gebracht).

Een partij waarmee Apple al samenwerkt is SkyHook. Ook die maakt gebruik van Wi-Fi-signalen om locaties te bepalen, zonder dat daarbij een GPS-chip nodig is. Maar er is wel een verschil: SkyHook richt zich vooral op toepassingen buitenshuis en SkyHook gebruikt ook nog driehoeksmeting met zendmasten. In 2011 legde oprichter Anand Atreya uit hoe de technologie van WiFiSLAM werkt: gebruikers verzamelen passief data door in een gebouw rond te lopen. De telefoon moet dan wel Wi-Fi ingeschakeld hebben en de Wi-Fi-punten moeten steeds op dezelfde plaats zitten. Dat laatste hoeft op zich geen probleem te zijn, want de meeste bedrijven laten hun routers lange tijd op dezelfde plek hangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2013, 10:02
Categorie Apple
Onderwerpen apple, overname, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.