iPhone vrouw in overall

Apple gaat je beter informeren over updates die iPhone vertragen

Apple heeft een Britse markttoezichthouder beloofd om gebruikers bij een update van iOS meer inzicht te geven in de impact van prestaties en accu. Daarmee komt de informatie ook wereldwijd beschikbaar.

Betere info over vertraging van iPhones

Apple schroeft de prestaties van oudere iPhones omlaag om te voorkomen dat het toestel vastloopt en om de accu te sparen. Het trager maken moest voorkomen dat de iPhone plotseling uitviel door een te hoge piekspanning. Dit werd in december 2017 ontdekt en leidde tot veel ophef, omdat Apple gebruikers er niet over had geïnformeerd. Ook was er geen mogelijkheid om het terug te draaien, wat er uiteindelijk toe leidde dat Apple een schakelaar in iOS toevoegde en de batterijvervanging extra goedkoop maakte. Eén ding ontbrak echter nog: het informeren van gebruikers wánneer de performance wordt teruggeschroefd. Apple belooft daar nu meer openheid over te geven.


Momenteel is het nog zo dat je pas na het installeren van een iOS-update erachter komt of Apple heeft ingegrepen op de performance. Je kunt dit vervolgens weer uit zetten. Maar na overleg met de Britse Competition and Markets Authority heeft Apple nu beloofd dat je vooraf te zien krijgt welke impact een iOS-update heeft op de prestaties en accuduur. Daardoor ben je als gebruiker beter geïnformeerd wat er aan de hand is.

iPhone vrouw in overall

Apple heeft de functie Batterijconditie in iOS 11.3 toegevoegd, maar dat was niet voldoende. In Italië kreeg het bedrijf een boete vanwege de gang van zaken en in England kwam de CMA in actie. Zij wilden dat Apple gebruikers beter informeert – iets wat nu is afgesproken. De CMA was bang dat iphone-bezitters de accu van hun toestel onnodig zouden vervangen, omdat ze er niet van op de hoogte waren dat het om een software-ingreep ging. De afspraak met CMA is bindend: als Apple zich er niet aan houdt kan de toezichthouder optreden en bijvoorbeeld een boete uitdelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2019, 8:14
Bron Bron CMA
Categorie Achtergrond
Onderwerpen accu, batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.