Reacties voor: Apple beschuldigt nog meer Samsung-producten van copyright-schending

Apple heeft gisteravond de aanklacht tegen Samsung aangepast. Het bedrijf wil nu nog meer toestellen van Samsung onder de loep nemen om zo te beslissen of Samsung patenten heeft overtreden.
Leon Verhelst -

Reacties: 28 reacties

  1. Mee eens samsung zit alles letterlijk te kopieren!
    Belachelijke bedrijf dat je zoiets doet is echt walgelijk, wat mij betreft moeten deze telefoons afgeschaft worden.

  2. Nu nog wachten zeker tot android apple aanklaagt voor het overnemen van hun notificatiesysteem zeker?

  3. Tja, laten we eerlijk zijn o.a. Samsung en LG hebben zelf echt geen fantasie, alle inspiratie moet van andermans ideeën komen. Ik vond het al lang duren voordat Samsung op de vingers werd getikt!

  4. Het zegt genoeg dat fabrikanten als Samsung, HTC en LG in het bijzonder hun logo’s prominent op de voorkant zetten. Stel je voor, iemand zou je toestel met de iPhone verwarren. Dan maar een grote sticker met je naam er op, alles behalve mooi natuurlijk.

  5. Origineel geplaatst door daniel
    Tja, laten we eerlijk zijn o.a. Samsung en LG hebben zelf echt geen fantasie, alle inspiratie moet van andermans ideeën komen. Ik vond het al lang duren voordat Samsung op de vingers werd getikt!

    Precies… En Apple heeft helemaal niets van Android en vooral niets van iOS app-makers uit de eigen App Store… ;-D

  6. Als ik eerlijk mag zijn he, vind ik dat kopieren nog zo slecht niet! dat zorgt voor concurrentie, dus voor prijzen die zakken 😉

  7. @Gaetanvdb; Ja precies, net als dat de prijs van een MacBook ook naar beneden ging toen er Windows kopie’s van kwamen zeker? Apple doet zijn prijs echt niet zomaar naar beneden.. En terrecht, want er is geen kloon zo goed als het origineel voorlopig.

  8. Ik betwijfel of samsung de producten nog gaat laten zien.

  9. @Gaetanvdb:
    Dus als ik jouw telefoon neem, het nabouw en een paar dingen verander, ga jij niet zeuren dat ik jouw telefoon verkoop voor een prijs die 20% onder jouw prijs ligt juist? 😉

  10. @Gaetanvdb: Ik heb die prijzen daling vanaf dag 1 ook nog niet gezien of gemerkt bij de iPhone…

  11. @Bubbly,
    Lars spreekt voor de consument, niet de producent.
    Dat gekopieer is inderdaad wel een vervelend iets voor de producent, maar waarom kijkt men hier pas naar na het in verkoop brengen?
    Ik vind beide telefoons prettig om mee te werken, maar misschien is dat wel omdat ze zoveel op elkaar lijken. Stop ze samen en je bent beland bij het ideaal!

  12. Ik wel, de iPhone 3G 8GB was op het laatste 5 euro in prijs gedaald. Van 525 naar 520 euro ;d
    En nu dat de allo telecom shops in België de iPhone 4 verkopen, zijn ze wel 40 euro in prijs gedaald. Van 639 naar 599 euro.

    Owja, dit is in België uiteraard 😉

  13. Origineel geplaatst door Gaetanvdb
    Als ik eerlijk mag zijn he, vind ik dat kopieren nog zo slecht niet! dat zorgt voor concurrentie, dus voor prijzen die zakken

    Dat is volledige onzin, concurrentie betekend dat je meer innoverend moet zijn dan dan anderen die in dezelfde markt thuis zijn. Wil je een gelijkaardige technologie als die je concurrent heeft, dan betaal je ofwel een licentie of je investeert in R&D om een oplossing te vinden die de patenten van de concurrentie omzeilen, maar soms dan krijg je ook heibel afhankelijk van hoe je het patent interpreteert.

  14. Origineel geplaatst door Lars
    Ik betwijfel of samsung de producten nog gaat laten zien.

    Die Galaxy S II kunnen ze gewoon in de winkel gaan zien anders.

  15. Noobs hahahahaa

    Heel iOS 5 bestaat uit gekopieerde shit..

  16. Iets met hete adem in nek voelen Apple?

  17. apple ziet dat hun marktleidende positie gevaar loopt en dan moeten andere producenten, maar wijken. heel zielig Mr Jobs.

  18. nu ben ik geen fan van samsung (omdat aldere LG noemen, dat is nog èrger!) maargoed, ik vind hem nou niet bepaald lijken op een iphone, behalve hun touchwizz dan.

    ikzelf heb nooit anders dan een sony ericsson gehad, omdat ze altijd iets ‘apparts’ hadden… en jaa ik moest nogal lachen toen ik het berichtencentrum zag, maar vind het jammer dat mijn itouch 2g dat niet gaat hebben.

    ik vind gewoon dat je de mooie dingen mag nemen van anderen, want als je ècht niks van een ander mocht kopiëren, bestond der vast nog niet eens een cola automaat…

  19. Good artist copy /Great artist steals 🙂

  20. Dit heet meevaren op het succes van andermans product. Samsung is idd zo slim geweest om de ” look & feel ” van het product van apple te kopieren. Wat kun je zeggen het werkt. Het product verkoopt goed. Apple is alleen beter met het maken van hun producten. Apple staat voor Service & kwaliteit en neigt veel naar innovatie terwijl de producten al lang bestaan in zijn soort.

    Apple is zelfs heel slim om een bestaand product heel innovatief te maken. De mobiele telefoon bestaat al jaren. De ” touchscreen ” bestond er al voor dat apple met de iphone kwam. Apple is alleen zo slim geweest om met de iphone meer innovatie / kwaliteit toe te voegen aan een product en zij hebben dit vervolgens heel netjes gepatenteerd.

    Samsung doet nu hetzelfde met hun producten alleen “lijken” deze verdomd veel op de Iphone. Ik ben het geheel eens met Runaque.

    Het is een patenten ” oorlog ” om het zo maar te zeggen, als er maar iets lijkt op elkaar dan kun je elkaar al aanklagen.. Hoeveel telefoons lijken er tegenwoordig niet op elkaar?? Alle smartfoons hebben een groot beeldscherm voor een betere gebruikerservaring, weinig knoppen en een OS. Niet eens te spreken over de standaarden zoals bluetooth & geheugen. De iphone heeft alleen veel teweeggebracht op de markt. Producenten hebben gedeeltes gebruikt van de iphone. Denk aan, vorm, knoppen, OS zelf. Aangezien de apple OSX er eerder was dan Android..

    Ik kan nog wel uren gaan door ratelen over hoe algemeen dit allemaal is 1 ding is duidelijk, apple maakt hier werk van en ik geef ze groot gelijk.

  21. Samsung maakt ook echt een kopie van iPhone en iPad. Trouwens ook LG. Kijk maar naar Sony-Ericsson, ook android toestellen maar totaal eigen design.

  22. het beste is om een goed idee te pakken en te verbeteren net wat samsung doet hopenlijk geeft het apple om nog betere shit te maken en zo gaat het maar eindeloos door

  23. Here we go again.

  24. Ach ja, beter goed gejat dan slecht verzonnen!
    Voor mij blijft de beslissende factor toch de appstore.

  25. haha lekker dan Samsung!
    Wel koning om nu te vragen of je de iPhone 5 alvast mag zien!

    PS: Samsung kopieert wel veel

  26. @iMario: Aileen het notification system maar anders niet hoor trouwens android gaat waarshijnlijk failliet door een of andere patent recht overtreding met kleine bedrijven

    @ISteph: Je schrijft dat osx er eerder was .. Je bedoelt vast iOS ? ( osX is voor de macs)

  27. Ik bedoel eerder dan android 🙂

  28. Ben sinds een week overgestapt naar Samsung! Bevalt prima, en je hoeft niet van die belachelijke bedragen bij te leggen bij contract verlenging. Ga zo door Samsung . Beetje buik vol van Apple .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.