Natuurlijke bamboe-speaker voor de iPhone hoeft geen stroom

Een nieuw investeerdersproject toont een volledig natuurlijke speaker voor de iPhone 4 waar geen stroom aan te pas komt. De iBamboo Speaker versterkt het geluid al door de vorm ervan.

iBamboo speaker voor iPhone 4De iBamboo Speaker is een knap staaltje non-techniek. Hij behoeft geen elektriciteitsnetwerk, steekt een denkbeeldige middelvinger op naar batterijen en haalt zelfs zijn schouders op voor milieuvriendelijke manieren van energie opwekken. De iBamboo Speaker is gewoon een stuk bamboe waarin je de iPhone 4 plaatst en die vanzelf het geluid van de telefoon versterkt. Elke speaker is opgetrokken uit een deel van een stengel en is uniek. Het stukje natuur kost 28 euro inclusief verzendkosten en je krijgt er een hoes bij.

Dat wil zeggen: als de iBamboo Speaker er komt. Het is voorlopig namelijk nog een Kickstarter-project dat investeerders vraagt om een budget bij elkaar te sprokkelen waarmee productie mogelijk is. Met nog 22 dagen te gaan en de helft van de vereiste 10.000 dollar al verzameld, lijkt de iBamboo Speaker werkelijkheid te gaan worden. Europese investeerders die 28,28 euro (25 dollar plus 15 dollar verzendkosten) neerleggen, krijgen het product opgestuurd. Zo voelt investeren meer als kopen en daar ligt de kracht van Kickstarter.

Volgens ontwikkelaar Anatoliy Omelchenko biedt de speaker een intensief stereogeluid omdat het geluid uit de iPhone 4 meteen twee kanten op wordt gestuurd. Een stuk bamboe vereist volgens hem slechts enkele aanpassingen om er een iPhone-speaker van te maken. De top van de bamboe is zo gesneden dat de telefoon er stevig in kan staan als elk ander dock. Het apparaat wordt er alleen niet in opgeladen.

Het is praktisch onmogelijk om klassieke, instrumentale of jazz-muziek met de standaard iPhone-speaker te beluisteren. De geluidskwaliteit is armetierig en plat. iBamboo biedt de perfecte akoestiek voor deze soorten muziek en legt nadruk op het gehele spectrum van de muziek. Het verbetert de geluidskwaliteit. Omdat bamboe een natuurlijk materiaal is, zijn geen twee iBamboo’s hetzelfde. Elk exemplaar heeft dezelfde functionele parameters, maar elke is uniek in zijn schoonheid.

De iBamboo Speaker is volgens Omelchenko alleen geschikt voor de iPhone 4. Het project financieren product voor jezelf reserveren kan op de Kickstarter-pagina van iBamboo.

iBamboo speaker voor iPhone 4 feng shui

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2011, 14:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.