Apple bereidt zich voor op iPad-lancering: Apple Store offline, Flickr voor OS 3.2

De Apple Store is offline en Apple heeft al twee applicaties goedgekeurd die voor iPhone OS 3.2 zijn bedoeld. Dat is de firmware die op de iPad draait. De pre-order van de iPad begint vandaag om half 3.

store offlineDe iPhone-applicatie van Flickr heeft een update gekregen. Veel nieuws is er niet te melden, alleen dat er voortaan ondersteuning is voor iPhone OS 3.2. Die versie van het OS draait alleen op de iPad en die heeft nog bijna niemand in handen. Vannacht kwam Tweetie 2 ook al beschikbaar in een nieuwe versie voor iPhone OS 3.2 en over iets meer dan twee uur begint Apple met het verzamelen van iPad pre-orders in de online shop en de fysieke Apple Stores in de VS.

Er lijkt op meerdere plekken iets in gang gezet, want wereldwijd zijn ook Apple Stores momenteel offline. Gisteren was al te merken dat Apple bezig was met het aanpassen van de boekensectie in de App Store. Forbes beweert dat ze de categorieën voor e-books aan het aanpassen zijn. Er komen 20 categorieën op het hoogste niveau, zoals:

  • Reference
  • Fiction & Literature
  • Romance
  • Cookbooks
  • Comics & Graphic Novels

Daaronder komen meer dan 150 subcategorieën, zoals Manga, Fantasy en Science Fiction. Ook daaronder kunnen weer categorieën zitten op het derde niveau, bijvoorbeeld Historical of Paranormal. Interessant is verder dat Apple een categorie Erotica heeft gemaakt, als subcategorie van zowel Fiction als Romance – terwijl ze eerder de meeste apps met seksuele inhoud uit de App Store hebben verwijderd. Apple is de afgelopen weken druk bezig geweest met het wijzigen van de categorieën. Er waren eerst 35 categorieën op het hoogste niveau, maar dat bleek toch iets teveel.

Verder zou Apple bezig zijn met het goedkeuren van applicaties voor de iPad. Er zouden nog maar 16.700 applicaties zijn goedgekeurd, van de ruim 150.000 iPhone-applicaties die momenteel in de App Store staan. Bij alle goedgekeurde apps wordt aangegeven of deze geschikt zijn voor ‘iPad Wi-Fi’ of ‘iPad 3G’. In die laatste categorie zijn nog maar 40 applicaties beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2010, 12:58
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.