‘Apple bereidt televisieplannen voor met nieuw netwerk’

Apple werkt aan een nieuw contentnetwerk waarmee mogelijk media naar de Apple TV wordt verstuurd, aldus bronnen van Wall Street Journal.

apple-tv-interface-3Apple werkt aan een nieuw netwerk waarmee het makkelijker is om grote hoeveelheden content aan klanten te leveren. Dit schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen. Met het netwerk legt Apple mogelijk de basis voor al het extra dataverbruik dat de toekomstige televisieplannen zullen veroorzaken. De bronnen zeggen dat Apple hiermee ook meer controle heeft over de aangeboden content.

Met het nieuwe contentnetwerk zou Apple het heft in eigen hand nemen. Tot nu toe heeft Apple voornamelijk gebruikgemaakt van de serverdiensten van Akamai en Level 3 voor onder andere apps, software-updates en iTunes-muziekvideo’s, zo vertelt analist Dan Rayburn. Apple heeft afgelopen jaar aan alleen Akamai meer dan 100 miljoen dollar hebben betaald voor deze diensten.

The Wall Street Journal spreekt over de Apple TV die een belangrijke rol speelt bij Apple’s netwerkplannen. Geruchten wijzen op een nieuwe Apple TV met een App Store, waarbij meer servercapaciteit goed van pas kan komen. Veel grote Nederlandse omroepen hebben tegenover iCulture al hun interesse hierin getoond. Rayburn ziet nog een mogelijkheid achter Apple’s eigen netwerk: Apple zou minder nauw hoeven samenwerken met Akamai en Level 3. Er zijn inmiddels veel klachten over de prestaties van de App Store, iTunes Store en iCloud, die Apple kan tegengaan door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de netwerken hierachter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2014, 7:57
Categorieën Diensten, Geruchten, iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.