Analist: ‘iPhone 6 draait op iOS 7.2’

KDB Daewoo Securities voorspelt dat de iPhone 6 een IGZO-scherm en A8-processor, draait op iOS 7.2 en heeft iBeacon-functie.

iphone 6Er zijn analisten die claimen alles van de iPhone 6 te weten. Ben je daar gevoelig voor, dan is KDB Daewoo Securities je beste vriend: het Koreaanse effectenhuis roept wel eens dingen die later blijken te kloppen. Ze claimen nu alles te weten over de iPhone 6. Dit toestel zal een 4,7- tot 4,8-inch scherm krijgen, terwijl er ook nog een phablet (iPhone XL?) op de markt komt met een 5,5-inch scherm. Tot zover niets nieuws; de grote verrassing zit in de iOS-versie die erop draait.


KDB denkt niet dat deze nieuwe toestellen op iOS 8 draaien. In plaats daarvan gaat Apple de levensduur van iOS 7 verlengen door beide toestellen met iOS 7.2 te leveren. Slimme ontdekking of te bizar voor woorden? Dat mag je zelf beoordelen. Er zijn al geruchten dat Apple tijdens de WWDC-ontwikkelaarsconferentie iOS 8 gaat onthullen. Ook daar hoef je geen ziener voor te zijn, want Apple heeft tijdens alle voorbije WWDC-conferenties steeds grote nieuwe versies van iOS laten zien.

De genoemde schermformaten komen overeen met eerdere geruchten. De iPhone 6 krijgt een IGZO-scherm in Full HD-resolutie van 1.920 x 1.080 pixels, terwijl de phablet een 2K-scherm van 2.272 x 1280 pixels bevat. Ook wat de andere voorspellingen betreft volgt KDB de gebruikelijke verwachtingen: de iPhone 6 zal beschikbaar komen met 16, 32, 64 en 128 GB opslag, er zal 2 GB RAM in zitten en een 1.800 mAh batterij. Foto’s maken kan straks nog steeds met een 8-megapixelcamera, terwijl de frontcamera foto’s in een 3,2-megapixelresolutie maakt. Ook verwacht KDB dat de twee toekomstige iPhones die in 2014 op de markt verschijnen voorzien zijn van een 64-bit A8-processor. Ze zullen in het tweede of derde kwartaal op de markt komen. Ook dat is niet zo vreemd, want eerdere bronnen beweerden dat de nieuwe iPhones in september komen, net als de twee voorgaande jaren.

KDB schijnt goede bronnen in de industrie te hebben, ook al konden we in eerdere berichtgeving op iPhoneclub geen eerdere voorspellingen terugvinden die verbazingwekkend correct waren. Ofwel KDB geeft een goede samenvatting van wat er elders al wordt gefluisterd, ofwel KDB heeft op een knappe manier bronnen kunnen vinden voor geruchten die we eigenlijk al kenden. Hun voorspelling over iOS 7.2 zal de belangrijkste graadmeter zijn of ze het bij het rechte eind hebben gehad.

iphone-6-kbd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.